Bugun...


Kurmayları, Kılıçdaroğlu’na çözüm reçetelerini sundu
Tarih: 29-09-2021 09:40:39 Güncelleme: 29-09-2021 10:00:39 + -


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Ekonomi Masası’nın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı son toplantısında, “saha izlenimleri” masaya yatırıldı. Ekonomi Masası ilk 100 günde, ilk 6 ayda ve bir sene de yapılabileceklere ilişkin hazırladığı çalışmayı CHP liderine sundu.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2021 09:40

Kurmayları, Kılıçdaroğlu’na çözüm reçetelerini sundu

Ekonomi Masası üyeleri daha çok partinin oylarının daha düşük olduğu, milletvekilinin olmadığı ya da az sayıda milletvekili olan yerlere gidiyor. Masa üyeleri toplantıda ziyaret ettikleri 26 şehire ilişkin saha izlenimlerini ve sanayide, ticarette, esnafın durumunu aktardı. Milliyet’e konuşan CHP’li kaynak, yürüttükleri çalışmaya ilişkin, “Ekonomiyi tekrar sürdürülebilir büyüme ortamına kavuşturmak, Türk Lirası’na istikrar kazandırmak, beklentileri olumluya çevirmek, cari açığı azaltacak bir ekonomi politikası hedefliyoruz. Emekli, dar gelirli, yoksul kesimlerin ekonomi durumlarını iyileştirecek, artan refahtan kendilerine pay verilmesini sağlayacak önlemler olacak” ifadeleriyle anlattı.

‘Saman alevi büyüme’

Toplantıda, “Şu anda saman alevi gibi büyümeler oluyor. Bu sürdürülebilir olmuyor. Sürdürülebilir istikrarlı bir büyüme ortamına Türkiye’yi kavuşturmak gerekiyor” değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu da, toplantıda ekonomi kurmaylarına yoksul ve dar gelirli kesimlere yönelik çalışmalara öncelik verilmesini talimatı verdi. CHP kurmayları, “5 yılda neler yapılacağını planlıyoruz. Çalışmamız bunun üzerinde yürüyor. Ama ilk altı ayı ayrı bir  bölüm olarak ele alıyoruz” bilgisini verdi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI