Bugun...


Baybatur: HDP istedi, CHP 'Hayır’ dedi
Tarih: 26-10-2021 20:41:30 Güncelleme: 26-10-2021 20:41:30 + -


Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkerenin Türkiye’nin milli güvenliği ve bekası açısından önemine vurgu yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, tezkere sayesinde sınırımızın dibinde kurulmak istenen sentetik PKK devletçiğinin ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2021 20:41

Baybatur: HDP istedi, CHP 'Hayır’ dedi

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkerenin Türkiye’nin milli güvenliği ve bekası açısından önemine vurgu yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, tezkere sayesinde sınırımızın dibinde kurulmak istenen sentetik PKK devletçiğinin ortadan kaldırıldığına dikkat çekti. CHP’den gelen tezkereye ‘Hayır oyu vereceğiz” açıklamasına ilişkin olarak ise Baybatur, “HDP’nin Suriye tezkeresine ‘Hayır’ deyin çağrısı CHP’de karşılığını bulmuş” yorumunu yaptı.

Yakın geçmişte DEAŞ’in Kilis başta olmak üzere sınır illerine yaptığı sayısız roketli saldırılarının yanı sıra PKK-PYD’nin yurt içinde yaptığı bombalı terör saldırılarının Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere ile son bulduğunu anımsatan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, tezkerenin Türkiye’nin milli güvenliği ve bekası açısından anlamının büyük olduğunu söyledi. Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen sentetik PKK devletçiğinin tezkere sayesinde ortadan kaldırıldığını belirten Baybatur, “Böyle bir irade ortaya konmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde defakto oluşumları söz konusu olacaktı” dedi.  Türkiye’nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine destek verdiğini ifade eden maddelerin yıllardan beri tezkerelerde zaten var olduğuna işaret eden Baybatur, yabancı ülke askerleri sanki Türkiye’de konuşlandırılacakmış gibi yorumlamanın gerçek niyetleri örtme çabalarından öte bir şey olmadığını ifade etti. Türkiye'nin terörle mücadelesinden duydukları rahatsızlığı açıkça söyleyemeyenlerin terörle mücadele kararlılığının süresini tartışma konusu yaptığına işaret eden Baybatur, “CHP Genel merkezi ve bazı parti binalarına ‘Sınır namustur’ yazılı pankart asanların sınırlarımızın korunması için sınır ötesi operasyon tezkeresine ‘Hayır’ oyu vereceklerini açıklaması tam bir hezeyandır. Bu, biz TSK’nın terör bataklığını kurutmasını istemiyoruz demektir. PKK-PYD terör örgütü ile mücadeleye ‘Hayır’ demektir. HDP zaten terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor. CHP’de ortağının gönlünü hoş etmek için tezkereye ‘Hayır’ diyor. HDP’nin Suriye tezkeresine ‘Hayır’ deyin çağrısı CHP’de karşılığını bulmuş” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI