Bugun...


Baronların ismini tek tek sayacağım
Tarih: 06-11-2022 11:18:35 Güncelleme: 06-11-2022 11:30:35 + -


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da temaslarını takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-11-2022 11:18

Baronların ismini tek tek sayacağım

Hakkında dezenformasyon yasası kapsamında ilk iddianamenin hazırlanmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

TEMİZ PARA: Burada çok sayıda fonla, üniversitelerle, yetkililerle görüştük. Milyar dolarlık fonları yönetenlerle görüştük. Türkiye’yi, katma değeri yüksek ürün üreten ülke haline getirmek istiyoruz. Bunları yaparken temiz para ile yapmak istiyoruz. Yani fon kuruluşları, bütün uluslararası kuruluşlar tarafından akredite edilen; bunlar da güvenle yatırım yapacakları iklimi arayan kuruluşlar. Elbette burada fon var. Ama bizde girişimci ruhu olan gençlerimiz var. Çok önemli gelişmelere imza atıyorlar. Biz bu ekosistemi Türkiye’de yaratacağız, fonlar gelecek ve gençlerimiz yatırım yapacaklar. 

MAN ADASI: Ben olumsuz bir görüşme yapmadım. Ben İngiltere’nin gri listede olduğunu da bilmiyorum. İngiltere gri listede ise Türkiye gibi, o zaman fonlar gelmez. Bizim amacımız zaten, Türkiye’yi gri listeden çıkarmak. Alnı ak, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Kara para ile Türkiye’nin bir ilgisi olmamalı. Man Adası ayrı. Man Adası’nda kara paranın aklandığını biliyorum. Bizim bazı iş adamlarının orada olduğunu biliyorum, Erdoğan ailesinin de orada olduğunu biliyorum; paralarının olduğunu biliyorum, o paraları Türkiye’ye getirirken sıfır vergi ödediklerini de biliyorum. Benim gördüğüm İngiltere, önemli finans merkezlerinden birisi. Ekonomisi iyiye gidiyor, kötüye gidiyor; o ayrı. Bizim için önemli olan, buradaki uluslararası fonların, teknolojik yatırımlara destek vermesi.

KEŞKE MAHKEME AÇILSA:(Hakkında dezenformasyon yasasından iddianame hazırlanması)Uluslararası uyuşturucu baronları Türkiye’de cirit atıyor. Keşke mahkeme açılsa, keşke gel mahkemede ifade ver deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım. Adam Güney Amerika’dan uyuşturucu taşıyor, Mersin limanına geliyor. Kim tutuklu? Kim gözaltına alındı? Uyuşturucu baronları ile benim hiç fotoğrafımı gördünüz mü? Göremezsiniz. Ama Erdoğan’ında  fotoğrafı var. Fotoroman Süleyman’ın da fotoğrafı var. Eğer siz, uyuşturucu baronları ile yan yana poz verirseniz, polis bir şey yapamaz. Bana dava açarak bana gözdağı vermeye kalkıyorlar. Ne onların gücü yeter, çünkü ben haklıyım, ne de yandaşlarının gücü.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI