Bugun...


Saygılı, UTESAV Yönetiminde
Tarih: 11-08-2022 20:51:14 Güncelleme: 11-08-2022 20:51:14 + -


Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın riyasetinde, İTO Başkanı Şekip Avdagiç'in Divan Başkanlığında MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2022 20:51

Saygılı, UTESAV Yönetiminde

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın riyasetinde, İTO Başkanı Şekip Avdagiç'in Divan Başkanlığında MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin de bulunduğu yeni yönetime İzmir’den de ilk kez bir isim MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı’da yer aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bilal Saygılı; “Önümüzdeki süreçte hep birlikte hayırlı işler yapacağımıza inancım tamdır" dedi.

MÜSİAD’ın kuruluşuna müteakip, 1995 yılında rapor ve araştırmalar için kurulan Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Sanayici, işadamı, işçi, üniversiteler, araştırma kurumları ile devlet arasında sevgi; saygı ve işbirliği bağlarını geliştirmek; bu maksatla ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik konularda konferans ve sempozyumlar tertiplemek; ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlemek, bu maksatla yayınevi kurmak, görüntülü ve sesli yayınlar yapmak.

Teknoloji, ekonomi, sosyal bilimler sahasında ülke ve dünya çapında üstün vasıflı, bilgili, kültürlü insanlar yetiştirmek ve eğitmek gayesiyle ulusal ve uluslararası eğitim-öğretim kurumları, üniversiteler; meslekî okullar, araştırma-geliştirme merkezleri, bilgi bankaları, spor tesisleri, kütüphane, teknopark, laboratuarlar kurmak; kurulmuş olanlara iştirak; etmek veya kurulmasına yardımcı olmak.

 Sanayici, işadamı, işçi, üniversiteler, araştırma kurumları ile devlet arasında sevgi; saygı ve işbirliği bağlarını geliştirmek; bu maksatla ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik konularda konferans ve sempozyumlar tertiplemek; ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlemek, bu maksatla yayınevi kurmak, görüntülü ve sesli yayınlar yapmak.

 Her seviyedeki eğitim müesseselerinde öğrenim, araştırma, master veya doktora yapanlara karşılıklı ve karşılıksız burs vermek; yurt dışından gelen öğrenci, işadamı ve araştırmacılara eğitim sunmak; aynı maksatla yurt dışına öğrenci, işadamı ve araştırmacı göndermek gibi çeşitli amaçları gerçekleştirmek için kuruldu.

UTESAV Yönetim Kurulu Üyesi olan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, konuya ilişkin açıklamasında "Genel Başkanımız Mahmut Asmalı'nın riyasetinde, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) 14. Olağan Genel Kurul Toplantımızı Şekip Avdagiç'in Divan Başkanlığında gerçekleştirdik. Maliye Bakanımız Sn. Nureddin Nebati’nin de bulunduğu yeni yönetimde yer almaktan mutluluk duydum. Önümüzdeki süreçte hep birlikte hayırlı işler yapacağımıza inancım tamdır." ifadelerine yer verdi.

Yeni yönetim şu isimlerden oluşu:

ASİL ÜYELER

1. Nurettin Nebati
2. Mehmet Develioğlu
3. İsrafil Kuralay
4. Bilal Saygılı
5. Muhammed Ali Özeken
6. Yusuf Cevahir
7. Doğan Alperen

YEDEK ÜYELER

1. Melikşah Utku
2. Abdulkadir Çınar
3. Ömer Serdar Yeşil






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI