Bugun...


SON DAKİKA YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI
Tarih: 19-08-2023 21:22:18 Güncelleme: 19-08-2023 21:58:18 + -


Son dakika YKS tercih sonuçları açıklandı! Üniversite yerleştirme sonuçları için "sonuç.osym.gov.tr" internet adresi üzerinde yoğun bir trafik oluşturan binlerce öğrenci son dakika sonuçları öğreniyor.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2023 21:22

SON DAKİKA YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

SON DAKİKA YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Son dakika YKS tercih sonuçları açıklandı! Üniversite yerleştirme sonuçları için "sonuç.osym.gov.tr" internet adresi üzerinde yoğun bir trafik oluşturan binlerce öğrenci son dakika sonuçları öğreniyor. 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında hayalini kurdukları üniversite ve bölüm için listelerini hazırlayan adaylar için ÖSYM' den duyuru geldi. Bu yıl da baraj puanı sınırlamasının olmadığı sınava katılan 3 milyondan fazla aday tercih yapma hakkı elde etmişti. Peki, YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

2023 YKS tercih sonuçları son dakika erişime açıldı. Adaylar, TC kimlik no ve aday şifresi ile hangi üniversite ve programa yerleştiğini görüntüleyebilecek. TYT-AYT ve YDT testlerinden aldıkları puanlara göre belirtilen tarihler arasında tercih işlemlerini yapan binlerce öğrenci üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı.

Yüz binlerce adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları az önce erişime açıldı. Adayların merak içerisinde beklediği YKS tercih sonuçlarını ÖSYM yaptığı açıklama ile duyurdu. Adaylar tercih sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos -1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Kayıt hakkı kazanan adayların, gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY: YERLEŞEMEYEN

ADAYLARIMIZ EK TERCİH SÜRESİNİ TAKİP ETMELİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından sonuçlara ilişkin açıklama yaptı.

Paylaşımında, "Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Tercih sonuçlarınız hayırlı olsun. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI