Bugun...


Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde'sini açıkladı!
Tarih: 19-07-2021 18:48:02 Güncelleme: 19-07-2021 18:48:02 + -


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

facebook-paylas
Tarih: 19-07-2021 18:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde'sini açıkladı!

Bugün KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'müjdesini' açıkladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47’nci yıldönümü vesilesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

Erdoğan törenlere geniş bir heyetle katılım sağlayacak. Odatv'nin edindiği bilgilere göre heyette, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da var...

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda hitap ediyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün bizim için çok ama çok anlamlı bir gün. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümünde KKTC'de bulunmanın bahtiyarlığı içindeyim."

"Kıbrıs davasının sahibi, yavru vatanıyla, anavatanıyla, büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davanın sahibi şehitlerimiz, gazilerimizdir."

"Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türkü'nü yok edeceklerini sananlar, karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular."

"Kimi gafillerin zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türk halkının kalbine saplamasına fırsat vermeyeceğiz."

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan belli çevrelerin, kardeşlik gölümüze fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz."

"AMERİKA'DA BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞ OLSA DA..."

"Her ne kadar bizlerin burada sergilediği birlik, beraberlik, kardeşlik iklimi Amerika'da birilerini rahatsız etmiş olsa da, biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz."

"Tarih ve bu süreçte acı şekilde edindiğimiz tecrübeler, Rum tarafının ortaklık devleti kurmak gibi bir niyetinin olmadığını açık ve net biçimde herkese öğretmiştir."

"(Kıbrıs'ta) Adil, kalıcı, sürdürülebilir çözüm, ancak ve ancak Ada'nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşım olabilir."

"Bizim kimsenin toprağında, hakkında gözümüz yoktur"

"KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz."

ERDOĞAN'IN "MÜJDESİ"

"Sizlerin de desteği ile tam bir dayanışma ile eş güdüm halinde kararlı duruşumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Müjdemi açıklamak istiyorum.

KKTC'nin cumhurbaşkanlığının ne doğru dürüst cumhurbaşkanlığı binası var, ne de parlamento binası var. Bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı binası bir gecekondu bunu da yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili çalışmanın projesi bitti, inşasına başlıyoruz. 500 dönüm arazi içinde külliyeleri yapacağız. İstiyoruz ki millet bahçesini de orada gerçekleştirelim.

Artık bir an önce buralardan kurtulalım. Dünyaya bu noktada kendisini görkemli bir şekilde gösterdiği bir külliyeye kavuşalım. Buraların da müze haline getirilerek gelecek nesillere bırakılmasını uygun görüyorum."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI