Bugun...


Başkan Koştu, 'Niyetiniz belli, bizi oyalamayın'
Tarih: 04-02-2022 17:32:33 Güncelleme: 04-02-2022 17:32:33 + -


UNESCO Dünya Mirası Tarihi şehir Bergama'nın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi üzerinden Bergama'nın geleceğinin planlanmasına engel olmaya çalışan bir gruba, Millet Bahçesi'nin yapılacağı 14 Eylül Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısı ile sert bir şekilde cevap veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Niyetiniz belli bizi oyalamayın" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2022 17:32

Başkan Koştu, 'Niyetiniz belli, bizi oyalamayın'

Başkan Koştu, "Niyetiniz belli, bizi oyalamayın"

"ENGELLEYELİM BERGAMA MAHVOLSUN,

SIRA BİZE GELSİN MANTIĞI"

UNESCO Dünya Mirası Tarihi şehir Bergama'nın geleceğine önemli bir damga vuracak olan Millet Bahçesi Projesi üzerinden Bergama'nın geleceğinin planlanmasına engel olmaya çalışan bir gruba, Millet Bahçesi'nin yapılacağı 14 Eylül Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısı ile sert bir şekilde cevap veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Niyetiniz belli bizi oyalamayın" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI TAM KADRO

14 EYLÜL STADYUMU''NDA

14 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen toplantıya Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Cumhur ittifakı AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin ve Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri tam kadro katıldı.

BAŞKAN KOŞTU; “YİNE ENGEL, YİNE ENGEL”

Proje aşamasından itibaren Bergama'daki mimarlar, şehir plancıları, odalar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar ve belediye meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin meclis üyeleri ile toplantılar gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Koştu, "Proje aşamasından itibaren herkesin fikrini aldık. Ama geldiğimiz noktada yine engel, yine engel" dedi.

Şehrin tamamı projeye ‘evet’ derken, bir grup tarafından sürekli kamuoyuna algı yapılmaya çalışıldığını daha proje aşamasından itibaren, "Projenin detaylarını bilmiyoruz” iddiaları ile Millet Bahçesi üzerinden hizmet engeli yapılmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Koştu, "Projenin detaylarını bütün meclis üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, odalara, esnafımıza toplantılar düzenleyerek anlattık. Ama yine de “Siz ne anlatırsanız anlatın bizim doyurucu bilgi almak gibi bir niyetimiz yok” zihniyetiyle, 2020 yılında 100 milyon lira değerinde arsayı Bergama’mıza kazandırdık. Ardından 80 milyon lira değerindeki Millet Bahçesi projesini Bergama’mıza kazandırmak için ihale yapıldı. Ama bu grup projeyi daha başından engellemeye başladılar. Bizi oyalamayın. Çünkü biz Bergama'ya hizmet etmekle sorumluyuz. “Sen ne dersen, ne söylersen söyle, biz senin söylediğinden doymayız” diyen bu grup olmadık işlerle, mahkemelerle bizi engellemeye çalışıyor. Biz anlatmaya devam ediyoruz. Ama siz duymuyorsunuz. Çünkü niyet belli. Niyet üzüm yemek değil" dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “ENGELLEME

KONUSUNDA ÇOK MAHİRSİNİZ" 

Bu grubun engelleme konusunda çok mahir olduğunu açıklamasında anlatan Başkan Koştu, "Bu grubun her projede olduğu gibi Millet Bahçesi'ni engellemeye çalışmasına şaşırmadım. Engelleme konusunda çok mahirsiniz. Bu grubun maksadının da ne olduğunu aşığı yukarı belli ve herkeste bunu görüyor. Projeye üzüm yemek gözüyle bakmıyorsunuz. Biz de kadim şehrimiz Bergama'nın geleceği noktasında bu oyalama taktiklerine alıştık artık. Ama istiyoruz ki; diliyoruz ki; Bergama kazansın. Başkada bir şey demeden kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

BAŞKAN KOŞTU, "DERTLERİ NE ? ÇOK İYİ BİLİYORLAR

Kİ ÇOK GÜZEL BİR PROJE ORTAYA ÇIKACAK"

Millet Bahçesi Projesi'ni engellemek için bu grubun elinden gelen her şeyi yapmaya devam ettiğini belirten Başkan Hakan Koştu, "Esnafı gezdi, yalan yanlış bilgiler verdiler. Yetmedi büyüklerini getirip caddelerde açıklama yaptırdılar. Yetmedi mahkemelere gittiler. Dert neydi, çok iyi biliyorlardı ki; çok güzel bir proje ortaya çıkacak. Bergama'da Millet Bahçesi ile harika bir proje çıkacağını bilmelerine rağmen, kadim şehrimizin menfaati olduğunu bilmelerine rağmen engellemelere devam ediyorlar. Herkesi provoke ederek, karşıt gruplar oluşturdular.  Bu tavırdan vazgeçin. Biz Bergama için çalışıyoruz. Herkes tek tek olunca iyi proje diyorlar. Ama bu grup, bir araya gelince hemen, "İstemezük Damarı" depreşiyor. Bir söz var ya; 'Karakolda doğruyu söyler, mahkemede şaşar.' Bu durumdan farkınız yok" dedi. 

Bergama'da vatandaşlara verilen her sözü yerine getirmek için mücadele etmeye devam ettiklerini açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, "Hemşehrilerimize verdiğimiz her sözde sonucuna baktığımızda hep haklı çıktık. Birçok örnek var bununla ilgili.  Bu grup korkarım ki; yarın, Millet Bahçesi'nden en çok istifade edenler olacaktır. En çok oraya gidip gezip yararlananlar olacaktır. O yüzden proje tamamlanınca 6 aya kalmaz koşa koşa Millet Bahçesi'ne gelirler" dedi.

BAŞKAN KOŞTU; "SİZİN DERDİNİZ STADYUMU BU

İÇLER ACISI DURUMU İLE BAŞ BAŞA BIRAKMAK"

Milet Bahçesi'nin yapılacağı 14 Eylül Stadyumu'nun şuan ki içler acısı durumunu tek tek basın mensuplarına gösteren Başkan Koştu, "Şehrimizin kalbindeki stadyumun bugün durumu maalesef içler acısı. Sizin derdinizin de bu işler acısı durumla, stadyumu kaderiyle baş başa bırakmak olduğunu çok iyi biliyorum. Şehrimizin kalbini pırlanta haline getirmemizi istemediğinizi görüyoruz. Eski stadyuma yapacağımız projemizin Bergama'ya zarar vereceğini sizin dışında hiç kimse iddia edemez. Hemşehrimizin gözünde iyi hizmet yapacağımız için, yarın siyaseten bir kazanç sağlayacağımızı bildiğiniz için, bu projemizi yaptırmamak üzere her türlü kuru gürültüyü yapmaya devam ediyorsunuz" dedi.

BAŞKAN KOŞTU, "ENGELLEYELİM BERGAMA

MAHVOLSUN, SIRA BİZE GELSİN MANTIĞI"

Şuan Bergama'da hizmetin engellenerek, Bergama mahvolsun sıra bize gelsin mantığı güdüldüğünü sert bir şekilde açıklayan Başkan Koştu, "Bergama’nın kazanımları için, gerekirse kaybederiz ama Bergama’nın ve Bergamalı’ların kazanmasından vazgeçmeyiz. Sizse hep ‘Bergama mahvolsun sıra bize gelsin’ durumunu ganimete dönüştürme zihniyetindesiniz” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “HUKUKA SAYGIMIZ SONSUZ,

AMA ONLARCA DAVA İLE BİZİ OYALIYORLAR”

Millet Bahçesi Projesi’nin yapılması için her türlü yola başvuran bu grubun, onlarca dava açmak üzere mahkeme kapılarına koştuklarına işaret eden Başkan Koştu, “Her türlü yolu kullanarak, işlerimize mani oluyorlar. Geçte olsa yapılacak olan bu projemizi ne kadar mani olurlarsa o kadar kendilerini karlı sayıyorlar. Her türlü işbirliğini yapıyorlar. Bizim Hukuka saygımız sonsuz. Ama onlar Hukuku’da kendi emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Her durumdan medet umarak Bergama’nın geleceğini karartmaya çalışıyorlar” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA KÜÇÜK OLSUN, BENİM OLSUN ZİYNİYETİNDELER,

BİZSE BERGAMA BÜYÜSÜN HEPİMİZİN OLSUN MANTIĞINDAYIZ”

Bu her şeye kendi menfaati çerçevesinden bakan grubun, toplumsal menfaati bir nebze olsun düşünmediğini açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Bergama’da küçük olsun benim olsun zihniyetinde küçük bir gurup var. Biz onlara şunu söylüyoruz; ‘Bergama büyük olsun hepimizin olsun.’ Geçtiğimiz iki yerel seçimde, broşürlerine yazdıkları, vaatleri içine koydukları stadyum projesini gerçekleştiremediler. Şimdi biz gerçekleştiriyoruz. Dertleri önlemekte, önlemek. Bergamalı’lar neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Siyasi ihtiras uğruna bu projeyi önlemeye çalıştıklarını herkes biliyor” dedi.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI