Bugun...


Migros'a Tepkiler Ve Boykot Çığ Gibi Büyüyor
Tarih: 20-02-2022 10:58:12 Güncelleme: 20-02-2022 11:18:12 + -


Günlerdir devam eden eylemde Migros işçisi Gülabi Aksu'nun gözaltına alınmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. İzmir Bornova'daki bir Migros'a giren vatandaşlar, işçilerin sorunlarını sıralayarak destek istedi. Migros'a tepkiler devam ederken boykotta büyümeye devam ediyor. Öte yandan sosyal medyada "Migrosboykot" etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2022 10:58

Migros'a Tepkiler Ve Boykot Çığ Gibi Büyüyor

Günlerdir devam eden eylemde Migros işçisi Gülabi Aksu'nun gözaltına alınmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. İzmir Bornova'daki bir Migros'a giren vatandaşlar, işçilerin sorunlarını sıralayarak destek istedi. Migros'a tepkiler devam ederken boykotta büyümeye devam ediyor. Öte yandan sosyal medyada "Migrosboykot" etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı.

Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde gözaltına alınan işçilerden Gülabi Aksu’dan ilk açıklama geldi. Saatlik 4 lira zam istediklerini ifade eden Aksu, Daha önce 4 liraya aldığım süt olmuş 11 TL. Biz kuru ekmek yeriz de ya çocuklar? dedi. Dün Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yapan Migros işçileri kelepçelenerek gözaltına alınmıştı.

Migros depo işçileri, günlerdir direniyor. Yüzde 8'lik zam talepleri şirket tarafından kabul görmeyen, üstüne de Tuncay Özilhan'ın evinin gözaltına alınan Migros işçilerine Türkiye'nin her yerinden destek yağdı.Migros'ta haklarını isteyen işçilerin işten çıkartılmasının ardından başlayan boykot, Migros işçilerinin gözaltına alınmasından sonra katlanarak büyüyor.

MİGROS İŞÇİSİNİN FOTOĞRAFI GÜNDEM OLDU

Özilhan'ın evinin önünde gözaltına alınan işçiler, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak eylemde gözaltına alınan Migros işçilerinden Gülabi Aksu'nun elleri kelepçeli şekilde gözyaşlarını sildiği anlar gündem oldu. Söz konusu fotoğraf, sosyal medyada dünden bu yana binlerce paylaşım aldı.

Yazar, bilim insanı, akademisyen, siyasetçi, milletvekili, gazeteci, kitle örgütü temsilcisi ve hak savunucularından oluşan 335 kişi, Migros depo işçilerinin direnişine desteklerini açıklayarak yapılan boykot çağrısına destek verdi.

İZMİR'DEN DESTEK VERDİLER

Son olarak Migros'un İzmir Bornova'daki bir mağazasına giren vatandaşlar, müşterilere işçilerin sorunlarını anlatarak, destek olmaya davet etti. Videodaki vatandaşın, "Migros işçilerinin saatlik, sadece bir ekmek parasına denk gelen 4 TL'likzam talep istedikleri için depodan zorla çıkarıldılar, işten atıldılar. 257 aile, karın kışın ortasında aç bırakıldı" dediği duyuldu.

VATANDAŞLAR DA DESTEK VERDİ

Bu sırada alışveriş yapan diğer vatandaşların da alkışlar eşliğinde Migros işçilerine destek verdikleri görüldü. Öte yandan sosyal medyada "Migrosboykot" etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı.

"BİZ KURU EKMEK YERİZ DE YA ÇOCUKLAR?"

Polis otosundaki elleri kelepçeli hali sosyal medyada gündem olan Aksu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Eylemin simgesi haline gelen Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Saatlik 4 lira zam istedik. 2020'de 403 milyon lira ciro yapan şirket. Daha önce 4 liraya aldığım süt olmuş 11 TL. Biz kuru ekmek yeriz de ya çocuklar?" ifadelerini kullandı.

"HER YERDEN ARIYORLAR"

Açıklamasının devamında kendisine destek verenlere teşekkür eden Aksu, "Telefonum hiç durmuyor. Her yerden arıyorlar, sağolsunlar varolsunlar. Bizim tek amacımız çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlayabilmek" dedi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Migros çalışanlarının günlerdir süren eylemine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da dahil oldu. Konu hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Bakan Bilgin, "Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız" dedi.

SOSYAL MEDYADA BOYKOT ÇAĞRISI

Migros işçilerinin eylemine sosyal medyada da büyük bir destek var. Twitter'da TT olan konu hakkında binlerce tweet atıldı. Birçok kişi işçilere destek verirken, Migros'a boykot çağrısı yaptı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI