Bugun...


Kılıçdaroğlu: ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olacak’
Tarih: 22-10-2021 10:47:54 Güncelleme: 22-10-2021 10:52:54 + -


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kuracağımız güçlendirilmiş parlamenter sistemle Cumhurbaşkanı tüm topluma eşit mesafede olacak, herkesi kucaklayacak ve tarafsız olacak” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2021 10:47

Kılıçdaroğlu: ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kuracağımız güçlendirilmiş parlamenter sistemle Cumhurbaşkanı tüm topluma eşit mesafede olacak, herkesi kucaklayacak ve tarafsız olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu Raporu’na yazdığı sunuşta özetle şunları kaydetti:

ADALETİ GETİRECEĞİZ

Büyük binalar inşa ederek adaletin gelmeyeceğini biliyoruz. Adaletin gerçekleşmesi için hâkimlerin, savcıların, bütün bir yargı organının hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaate göre karar vermesi gereklidir. Bizler hiçbir kişi ve kurumun gölgesinde çalışmayan, güçlü ve bağımsız bir yargıyı tesis edeceğiz. Adalet herkes için gerekiyor. Biz, Türkiye’ye adaleti getireceğiz.

HER GÜN KONUŞMAYACAK

İktidar olduğumuzda demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracağız. Kuracağımız güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanı tüm topluma eşit mesafede olacak, herkesi kucaklayacak ve tarafsız olacak. Kendisini eleştiren toplumsal kesimleri suçlamayacak, her gün konuşmayacak. Siyaset kurumunun en çok ihtiyaç duyduğu şey eleştiridir, bütün eleştirilere kulak kabartacağız.

YENİ SAYFA: Demokratik bir geleceği dostlarımızla beraber inşa edeceğiz. Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. Ülkemiz için yeni bir beyaz sayfa açacağız. Ağır tablonun sorumlusu belli; tek adam rejimi sebep, enflasyon sonuçtur. Mutfakları, sofraları yakan bu tek adamlığı demokratik yollarla değiştireceğiz.

YOLSUZLUKLARI ARAŞTIRMA KOMİSYONU

Vergide adaleti sağlayacağız. Asgari ücreti vergiden muaf tutacağız. Türkiye’de vergilendirilmesi gereken kaynakların vergi cennetlerine kaçmasına izin vermeyeceğiz. Meclis’te Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kuracağız.

BELEDİYELERİMİZ HAZIR

Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız. Arsa gösterildiği anda belediyelerimiz gerekli çalışmayı başlatacak ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerdir. Aynı şekilde, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de partimiz ve belediyelerimiz harekete geçmeye hazırdır. İktidarımızda atanamayan öğretmen sorununu bitireceğiz, öğretmenlerin tüm mesleki sorunlarını çözeceğiz.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI