Bugun...


Muharrem İnce İddialı Konuştu: İzmir’de Birinci Parti Olacağız
Tarih: 05-02-2022 17:06:38 Güncelleme: 05-02-2022 17:50:38 + -


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı konuşmalarda hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiri yağmuruna tutan İnce, ilk seçimlerde tek başına iktidar mesajı verirken İzmir özelinde iddialı konuştu ve “En ümitli olduğum kent İzmir. İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık. İzmir’de birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2022 17:06

Muharrem İnce  İddialı Konuştu: İzmir’de Birinci Parti Olacağız

İNCE, HİÇBİR İTTİFAKTA YER ALMAYACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı konuşmalarda hem iktidarı hem de muhalefeti eleştiri yağmuruna tutan İnce, ilk seçimlerde tek başına iktidar mesajı verirken İzmir özelinde iddialı konuştu ve “En ümitli olduğum kent İzmir. İzmir’de halkımız seçeneksiz değil artık. İzmir’de birinci parti olacağız hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

İzmir programı kapsamında bir otelde basın toplantısı düzenleyen İnce, Memleket Partisinin 6 Şubat 2022'den sonra yapılacak bütün seçimlere katılabileceğini söyledi.

 

 

İZMİR ARTIK SEÇENEKSİZ DEĞİL

İzmir'de iddialı olduklarını ve kente çok güvendiklerini ifade eden İnce, şöyle konuştu:

"Anketler, bazen kamuoyunun refleksini ölçmek, bazen de kamuoyunu yönlendirmek için yapılır. Önce buna bakmak lazım. Biz 17 Mayıs sonrası bir yılımızı dolduralım, bir anket yaptıracağız. İzmir en umutlu olduğum kent. İzmir'de halkımız seçeneksiz değil artık. 'Allah kahretsin' diye sandık başına gitmeyecek. Artık bir seçenek var. Biz burada birinci parti olacağız."

 

"EN İYİ MUHALAFETİ FATURALAR YAPIYOR"

 

Ekonomide yaşanan sorunlara dikkati çeken İnce, TÜİK'e göre ocak ayında enflasyonun yüzde 11,1 arttığını, bunun gerçekte daha yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye'de şu anda muhalefeti elektrik faturalarının yaptığını söyleyen İnce, "Muhalefet partilerine gerek yok, al eline faturayı, faturalar en iyi muhalefeti yapıyor zaten" dedi.

 

 

100 YILLIK BİR PARTİ EKONOMİYİ DAHA YENİ

KURULMUŞ BABACAN’NIN PARTİSİNE BIRAKTI

 

Dolar 14, benzin 14, faiz 14 olmuş. Enflasyon rakamları almış başını gidiyor. 100 yıllık ana muhalefet partisi ekonomiyi yeni kurulmuş bir partiye Babacan’ın partisine bırakması öz güven yoksunluğunu gösterdiğini kaydeden İnce, “Böyle bir şey olabilir mi? Senin yok mu programın? 'O partinin bir ekonomi programı var, onu tartışıyoruz'. Senin yok mu? Ortada öz güven yok” diye konuştu.

 

SEÇİMLERE TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin herhangi bir ittifakta yer almayacağını açıkladı.

İnce, bir gazetecinin parlamenter sistem için bazı muhalefet partilerinin ortak çalışma yürüttüğünü, bir ittifak içinde yer alıp almayacaklarını sorması üzerine şöyle konuştu:

"Biz tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yıl Türkiye’yi yönetmiş ama hâlâ birinci partiyse bir parti ve 7-8 parti bir araya gelip 20 yıllık bu partiyi yenmek, tek projeleri buysa... O zaman ikisini birden göndermek lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermek lazım. İnsanın daha başka projesinin olması gerekir. “

 

“İKTİDARI DA MUHALEFETİ DE

BERABER GÖNDERECEĞİZ”

 

Bir parti 20 yıldır iktidarsa ve onu yenmek için 7-8 parti bir araya geliyorsa tek yolları budur demektir. Demek ki başka çözümleri yok. Demek ki hem iktidardan hem de diğer partilerden kurtulmak lazım. Bu iktidarı da bu muhalefeti de beraber göndereceğiz” dedi.

"Biz tek başımıza seçime gireceğiz. 20 yıl Türkiye'yi yönetmiş ama hala birinci partiyse bir parti ve 7-8 parti bir araya gelip 20 yıllık bu partiyi yenmek, tek projeleri buysa... O zaman ikisini birden göndermek lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermek lazım. İnsanın daha başka projesinin olması lazım.

 

 

“OSMANLI BİR BALKAN VE AVRUPA DEVLETİDİR

BU TARTIŞMALARA GİRENLERİN CİBİLİYETİ BOZUKTUR

 

Konuşmasına İEKK eski Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’deki mübadele ile Balkanlar’dan gelen muhacirlere yönelik söylemlerine tepki gösteren İnce, “Hepsinden önce İzmir’de yaşanan edepsizliği gündeme getirelim. Zaman zaman birileri göçmenler üzerinden laf ederler. Bu densizlerin, edepsizlerin. Bir, Atatürk’e hakareti böyle ederler. Bunların bazıları solcu, bazıları dinci görünümündedir. Ama ortak noktaları Atatürk’e hakaret etmek için bu söylemleri kullanmaları. İkincisi, bunlar cahildir. Osmanlı bir Anadolu devleti değildir. Bir Balkan ve Avrupa devletidir. Yatırımlarını oraya yapmıştır. Dolayısıyla ecdadın yatırımları Avrupa’dadır. Üçüncüsü, bu tartışmalara girenlerin cibilliyetinde problem vardır. Bütün dönmeler fanatik olur. Zaman zaman gündeme geliyor. Atatürk’e hakaret etmek istiyorsanız bu yolu kullanmayın. Yüreklice çıkın da insanlar size cevap versin. Bir de kendi cibilliyetinize bakın. Bunlar suskun kalan, önemli işleri olduğunu söylemeyen kamera kayıtlı yalancılara da sesleniyorum. Bunları barındırmayın. AK Partiyi sevmiyorsunuz biliyorum. Mecburiyetten oy veriyorsunuz biliyorum Ama artık mecbur değilsiniz. Memleket Partisi var. Buyurun gelen kayıt olun” dedi.

 

MEDYA DA AMBARGO UYGULANAN

TEK GENEL BAŞKANIM

 

İnce, kendisine iktidar medyasının çok az yer verdiğini, muhalefet medyasının ise hiç yer vermediğini belirterek, Babacan ve Davutoğlu muhalefet medyasında istedikleri kadar yer alabilir. Ama Muharrem İnce muhalefet medyasında hiçbir şekilde yer alamaz. Genel başkanlar arasında ambargo uygulanan tek isim benim diye konuştu.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI