Bugun...


Türkiye'den Rusya-Ukrayna hamlesi! Başkan Erdoğan duyurdu
Tarih: 15-03-2022 21:48:18 Güncelleme: 15-03-2022 21:48:18 + -


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-03-2022 21:48

Türkiye'den Rusya-Ukrayna hamlesi! Başkan Erdoğan duyurdu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili kritik hamleyi duyurdu.

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası ilk açıklamasını Tarım Bakanlığı'ndaki değişikliğe değindi. Erdoğan,  Bekir Pakdemirli'nin bundan sonra başka alanlarda faydalanılacağını açıkladı. 

Başkan Erdoğan satır başları ile şunları söyledi

Sözlerime 4 Mart'ta kabinemize katılan Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi'ye hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin tarım ve gıda sektörünün önemini daha da arttırdığı dönemde Vahit hocamızın çiftçilerimizin, ormancıların vizyonunu geliştirecek faaliyetlere imza atacağına inanıyorum.

"HIZLI VE ETKİN KARAR ALMAK İÇİN KABİNEDE

ŞİMDİYE KADAR 8 DEĞİŞİKLİK YAPTIK"

Hayatın her alanında olduğu gibi kabinedeki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımları attık.

Koalisyonlar, erken seçimler sebebiyle ülkenin uzun ve orta vadeli programlar yapabilmesine, büyük projeleri hayata geçirilmesine imkan vermiyordu. Türkiye'nin yönetim değişikliği ihtiyacı öyle bir anda ortaya çıkmış değil. Bu uzun ve yüksek bedelli deneyimler sonunda varılmış bir karardır.

Yeni yönetim sisteminin gücü ve avantajlarını özellikle kriz döneminde çok daha iyi görebiliyoruz. Küresel ekonomik sarsıntıların, sağlık krizinin, güvenlik riskinin ve daha nice yıkıcı tehdidin üstesinden gelmekte kalmadık; bu süreçleri yeni fırsatlara dönüştürecek adımları attık.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI