Bugun...




facebook-paylas
Buca’daki Çift Başlılık Ve Sonuçları
Tarih: 02-03-2019 20:34:00 Güncelleme: 02-03-2019 20:35:00


Cumhuriyet  Halk Partisi(CHP), 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde, ilçe belediye başkan  adaylarını, diğer illere göre geç duyurduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle Buca ve Bayraklı belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde parti içinde  ciddi tartışmalar yaşandı ve hâlâ yaşanmakta. Bayraklı’da Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Sandal’ın adaylığı resmileşti. Buca’da Suat Nezir ismi kesinleşmişti.Hatta Suat Nezir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 10 Şubat’ta Ankara’da, 17 Şubat’ta da İzmir’de gerçekleştirilen aday tanıtım toplantılarında da yer aldı.Tüm bu gelişmeler neticesiyle doğal olarak, sokağa inerek seçim çalışmalarına başlamıştı. Ancak, ne olduysa Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) listelerinin sunulması için gereken son gün, yani 19 Şubat’ta olan oldu ve Suat Nezir yerine, son bir saatte Erhan Kılıç’ın adı verildi.

 

Doğal olarak yapılan ani değişiklik sonucu Buca halkı şaşkınlık içinde kaldı. Sebebi neydi bu ani değişikliğin peki?

Kılıçdaroğlu, her ne kadar Nezir’in kendi isteğiyle çekildiğini söylese de;

Birkaç iddia var bu gelişme ile ilgili. Duyumlara göre meclis listeleri yüzünden. Yani, Suat Nezir’in adaylığı meclis üyeliği listeleri hazırlanırken çıkan anlaşmazlık yüzünden geri çekildi iddiaları  var. CHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan tarafından listede bazı isimlerde değişiklikler yapılması istendi. Nezir’in bunu kabul etmemesi direnmesi sonucunda Özkan ve adamları tarafından son dakikam da değiştirildi. 

 

Diğer önemli iddia ise; Bucalı gazeteci Yaşar Naci Kurtçu'nun Suat Nezir’in aday olamayacağını bir ay önceden sosyal medya hesabından paylaşmasıda saklı. Kurtçu'nun 19 Şubat günü Tuncay Özkan’a Suat Nezir ile ilgili bir ses kaydı dinlettiği ve teslim ettiği iddiası.

Ve şimdiki durum…

CHP’nin iki seçim bürosu var. Erhan Kılıç’a ait olan ki resmi olarak gösterilen Belediye Başkanı adayı o şu anda. Bir de Suat Nezir’e ait olan seçim bürosu.

Buca’da CHP ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Ama karşılarında çok güçlü bir rakibinin olduğunu bilseler iyi olacak bence.

Kim mi o güçlü rakip? Ak Parti Belediye Adayı Mustafa Arslan. CHP’nin kalesi olarak gördüğü Buca kanımca, yaşanan bu gelişmelederden sonra istikrarlı, güvenilir tutumuyla Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın ellerinde bile.

Çünkü Buca halkı tabanı, örgütü ve teşkilatıyla ani aday değişikliği nedeniyle çok kırgın ve kızgın.

Duyumlarım Buca halkının tepkilerini Ak Parti’ye oy vererek göstermeye dair. Ama siyaset bu. Her an her şey olabilir. Yarın aday değiştirmede son gün çünkü.

Şöyle de gerçeklik var. Buca gelişmeyi hak ediyor. Bu kadar öğrencisi olan ilçenin kültürel etkinliklerin daha fazla olması gerekmez miydi? Ve yıllarca çözülemeyen trafik sorunu. Birkaç basit plan ve proje ile nihayetlendirilmesi çok mu zordu? Önemli olan halkı düşünmek ise neden hiç yapılmadı?

Özellikle yerel yönetimlerde particiliği bir yana bırakmanın zamanı geldi artık.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI