Bugun...


RIFAT SAİT

facebook-paylas
Yerel Seçimler Ve İzmir Analizi
Tarih: 06-07-2018 07:05:00 Güncelleme: 06-07-2018 07:05:00


Son üç yılda biri referandum, ikisi erken toplam 4 seçim yaşadık. Seçimler sanki alışkanlık yapmaya başladı. Şimdi de 2019 yerel seçimleri var. Ülke olarak yerel seçimlere yoğunlaşacağız. Aslında bu seçimler oldukça önemli. Bu seçimlerde sadece Belediye Başkanı ve meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Aynı zamanda 24 Haziran seçimlerinin bir tür sağlamasını yapacağız. Genel seçimlerde AK Partinin kaybettiği 8 puanlık erozyon, burada ne durumda gözlenecek. Eğer AK Parti, yerel seçimlerde kayıplarını telafi ederse her şey mükemmel olur. Ama Allah korusun kayıplar devam ederse ciddi sorunlar gelir. Bu yüzden yerel seçimler önemli bir ara sınavdır. Cumhurbaşkanımız veya aslında daha doğru bir ifadeyle Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran akşamı yaptığı geleneksel balkon konuşmasında, bu kayıplara istinaden halkın mesajını aldığını belirtmişti. Geçen hafta yaptığı bir konuşmada da yerel seçimlerde sevilen adayların değerlendirileceğini söyleyerek “ mesajı aldık mesajı” vermişti. Diyeceğim odur ki; önümüzdeki yerel seçimler çok ama çok önemli. AK Parti bu yerel seçimlere çok önem verecektir. Bu yüzden de hazırlıklara şimdiden başlanıldı.

 

 

YEREL SEÇİM STRATEJİLERİ

Yerel seçimlerde bir takım stratejiler ön planda olacak. En önemlisi kuşkusuz AK Parti ile MHP arasındaki ittifak olacak. Tahminim bir partinin güçlü olduğu yerde diğeri ortağını destekleyecek. Ayrıca meclis üyeliklerinde önemli bir koalisyon olabilir. Bu arada İP ’nin durumu da önemli. İP, anahtar parti gibi olup bazı yerlerde çıkaracağı adaylarla dengeleri etkileyebilir. Oyların bölünmesiyle farklı sonuçlar çıkabilir. Bu arada CHP’de yaşanan kriz de ilginç sonuçlar getirebilir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun her seçimde sürekli devam eden açık yenilgilere rağmen Genel Başkanlıkta ısrar etmesi CHP’de bölünmelere neden olabilir. Son olarak Kürtlerin ve Balkan göçmenlerinin son durumu da yerel seçimleri yakından ilgilendiriyor.

 

 

YEREL SEÇİMLERİ ERKENE ALINMASI DURUMU

Bu seçimlerin de erkene alınması ihtimal dâhilinde. Son seçim zaferinden sonra AK Parti ve MHP yerel seçimlerin erkene alınmasına sıcak bakabilir. Zira bu konuda yeşil ışık yakan açıklamalar da yapıldı. Ancak yerel seçimlerin erkene alınması için anayasa değişikliği gerekiyor. Bunun için de AK Parti ve MHP’nin yanında üçüncü bir partinin daha desteğine ihtiyaç var. Ya da AK Parti ve MHP oylarıyla seçimin erkene alınması için halk referandumuna gidilebilir. Yapılır veya yapılmaz ama ihtimal dâhilindedir. Önümüzdeki süreçte Siyasi stratejilerin etkin olacağı günler yaşayacağız. AK Parti, Genel kongresini erkene yani 18 Ağustos’a aldı. Bu bile önemli bir aksiyondur. Her şey bir ay içinde netleşir. Erken veya normal kısmetse 3 ay veya 9 ay sonra Türkiye bir yerel seçim yaşayacak. Bu seçimlerin Türkiye genel analizini daha sonra inşallah yaparız. Şimdi bu yazımızda AK Parti açısından İzmir’i incelemek istiyoruz. Özellikle de en büyük ilçeleri Buca, Karabağlar ve Bayraklı’yı biraz daha detaylı analiz etmek istiyoruz. Zira AK Parti’nin buralarda her zaman kazanma şansı olduğunu biliyoruz. Ama daha önce bazı diğer ilçeleri de kısaca ziyaret etmek isteriz. Önce AK Partili ilçelerden başlayalım.

 

 

İZMİR’İN AK PARTİLİ İLÇELERİNDE SON DURUM

AK Parti İzmir’de şu anda 7 ilçeye sahip durumda. Bunlar içinde Kiraz ve Kemalpaşa’da AK Parti’nin gücünü koruduğu görülüyor. Bu iki ilçeye maşallah diyoruz ve tebrik ediyoruz. Ödemiş’te de güçlü olmasına rağmen dikkat edilmeli. Herhangi bir kazaya mahal verilmemeli. Torbalı, bıçak sırtı gibi. Burada biraz daha çalışmak gerekiyor. Bu ilçede İP anahtar parti olabilir. Torbalı’da bir takım rötuşlar gerekiyor diye düşünüyorum. Selçuk, alarm veriyor. Acil bir bakıma ve aksiyona ihtiyacı var. Bu ilçede AK Parti’nin kendi iç sorunlarını çok acil çözmesi gerekiyor. Ciddi bir özeleştiri yapılarak yanlışlar bulunmalı ve düzeltilmeli. Kınık da alarm veren ilçelerden biri. Acil bakım ve revizyona ihtiyaç var. Menderes ortada gözüküyor. Garanti değil. Bu ilçe de tekrar kazanılabilir ama yapılması gerekenler var. Bunun için de gerekli zaman var.

 

ÜMİT VAR OLUNAN İLÇELER

İzmir’de AK Parti’nin yeni bazı ilçeler kazanacağından ümitliyim. Doğru adaylar, doğru stratejiler ve iyi bir çalışmayla yeni ilçeler kazanılabilir. Bahsettiğimiz Buca, Karabağlar ve Bayraklı haricindeki ilçelerdir. Zira bu üç ilçeyi ayrıca aşağıda inceleyeceğiz. Peki, hangi ilçeler bunlar? Örneğin Tire ve Bayındır 24 Haziran’da güzel bir performans ile dikkat çektiler. Bu iki ilçede AK Parti iyi durumda. Ayrıca Bergama da geliyorum diyor. Bunların dışında Gaziemir’de de şans vardır diye düşünüyorum. Aliağa’nın durumu özel bir strateji gerektirebilir, bu yüzden yorum yapmak istemiyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim ki; hiçbir ilçe imkânsız değildir. Mevcut konjonktür, İP ‘nin durumu, adayın gücü ve MHP ile yapılacak ittifaklar sonucu değiştirebilir.

 

 

BUCA İLÇESİNİN AK PARTİ AÇISINDAN ANALİZİ

Şu anda AK Partili olmayan ama kazanma şansı olan üç büyük ilçe var. Bunlar Buca, Karabağlar ve Bayraklı ilçeleridir. Bunlar içinde İzmir’in en büyük ilçesi olan ve bizim de doğup büyüdüğümüz ilçe Buca’yı en başta analiz etmek isteriz. Buca, tarihi bakımında özellikleri olan bir ilçe. İçinde zamanında Levantenlerin yaşadığı ve pek çok noktasına izlerini bıraktığı güzel ve tarihi bir bölge. HDP, Buca’da son seçimde %12,49 oy almış. AK Parti ve CHP’ye verilen oyları da dikkate aldığımızda ilçenin en az %30 kadarının Kürt seçmenlerden oluştuğunu düşünüyorum. Bunun dışında Balkanlardan ciddi göçler almış bir ilçe. Yine tahminlerime göre ilçenin en az %35’ini Balkan göçmenleri oluşturuyor. Yaylacık, Kozağaç ve Güven mahalleleri ile Şirinyer semtinde Balkan göçmenlerinin ağırlıklı yaşadıklarını biliyoruz. Aslında her mahallede farklı etnik gruplar olabilir. Buca’da Konyalılar, Sivaslılar, Erzurumlular, Afyonlular, Denizli ve Kütahyalılar var. Bir miktar da Roman vatandaşımız da Buca’da mevcut.

2011 Genel seçimlerinde ki o tarihte biz de milletvekili olmuştuk, AK Parti Buca’da CHP’yi geçerek birinci parti olmuştu. 2011’de AK Partinin oy oranı %41,3 ve aldığı oy ise 110.016 olmuştu. CHP ise %38,16 oran ve 101.457 oy almıştı. Daha sonra yani 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Buca’da %38 oyla 107.000 oy almış buna karşın CHP %43 ile 123.000 oy toplayarak birinci olmuştu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise CHP %41 alırken AK Parti %34 oy alabildi. Son seçimde yani 24 Haziran 2018’de AK Partinin aldığı toplam oy 94.000 Bin ve oy oranı ise %30 olmuştur. CHP ise %38 oy oranı ile birinci parti olmuştur. Baktığımızda Buca’da AK Parti’nin aslında güçlü bir nüve oyu var ve kazanabilir.  Ama yanlış olan bir şey var ki o yüzden kaybediyor. Bunun tespit edilmesi lazım. AK Parti, Buca’da CHP ‘nin  %8, yani 24 Bin oy gerisinde. Geriye baktığımızda 2011’de Buca’da AK Partiye oy vermiş 110 Bin seçmen var. Arada geçen 7 yılda nüfus da artmış. Ayrıca 18 yaşındaki gençlere oy hakkı verilmiş. AK Partinin normal şartlarda en az 115 Bin oyu olması gerektiği tahmin edilebilir. Peki, bu oylar nerede? Bir kısmı Feto nedeniyle gitti diyelim. Kalanı yani en az 10 Bin oy CHP’ye veya farklı partilere kaymış gibi görünüyor. CHP’ye kaçan oyların çoğu Balkan göçmenidir diye tahmin ediyorum. AK Parti CHP’ye kaptırdığı %8’lik oyun yarısını yani %4’nü geri alabilse birinci parti olacaktır. Hatta kaybettiği Kürt oylarını ve kendi küskün oylarını geri alabilse ciddi güçlü olacaktır. Bunu yapabilmek için bu yazının en altında yazdığımız reçeteyi uygulamak gerekir.

 

 

KARABAĞLAR İLÇESİNİN AK PARTİ AÇISINDAN ANALİZİ

İzmir’in kıl payı ikinci büyük ilçesi Karabağları incelediğimizde yine ümitli olduğumuzu göreceksiniz. Karabağları AKbağlar yapmak hiç te zor değil aslında. Rakamlara baktığımızda 2014 yerel seçimlerinde geçen dönem milletvekilimiz Necip Kalkan’ı aday göstermiş ve %39 oran ile 118 Bin oy almayı başarmıştık. CHP ise %43 ile 129 Bin oy almıştı. Arada sadece 11 Bin oy farkı vardı. Hatırladığım kadarıyla meclis üyesi aday seçiminde bir sıkıntı olduğu söylenmişti. CHP’den alacağınız 6 Bin oy her şeyi değiştirir. Ancak 24 Haziran seçimlerinde Karabağlar ‘da aldığımız oy oranı %28’e düşmüş. CHP ise %42 oy almış. Ben bu farkın AK Partideki küskünlere bağlıyorum. Ayrıca Karabağlar‘da %11 oranında HDP oyu var. İlçede Doğu kökenli ve özellikle Mardinli oylar yüksek. Ancak Karabağların deniz tarafı olan Hatay bölgesinde ise durum farklı. Bu bölgeye de orada oturan ve saygın meclis üyesi adaylarını koymanız gerekiyor. Karabağlar ‘da İP ‘nin de %11 oyu var. Onlardan alınabilecek oylar ve MHP koalisyonu ile ittifak desteği bölgede durumu değiştirebilir. Karabağlar için de en alttaki reçete uygulanırsa umutlu olduğumu söyleyebilirim. Karabağlar ’da mevcut kaymakam Mehmet Sadık Tunç ve ilçenin esnaflarından Erol Sevgican’ın isimleri geçiyor. Ama önceki dönem milletvekilimiz Necip Kalkan’ın ismi de kuvvetli zikrediliyor. Kim aday yapılırsa diğerlerinin de onunla birlikte hareket edebilmesi için mutlaka görev verilmesi önemlidir. Karabağlar ‘da eski ilçe yönetiminin de çalışmalara kazandırılması yararlı olacaktır.

 

 

BAYRAKLI İLÇESİNİN AK PARTİ AÇISINDAN ANALİZİ

Son olarak Bayraklı ilçemizden bahsedeceğiz. Bayraklı ‘da 2014 yerel seçimlerinde AK Parti %38 oy almış. CHP ise o seçimlerde %44 oy almış. Sadece 6 puanlık bir fark var. Bayraklı ‘da AK Parti kendi kendine zarar veriyor. Kongreyi kazanan bir ilçe başkanı Erdal Seyitler görevden alınarak, onun grubu tamamen dışarıya çekilmişti. Onun da tekrar kazanılması iyi olur. Bu arada 2014 seçimlerinde aday gösterilen İsmail Sarı, 2018 adaylarına tepki göstererek ayrıldı. Son dönemde istifa ettirilen ilçe başkanı Yakup Gülcan da kaybedildi. Bayraklıda Ali Aslan ve Mikail Bilici de kazanılması gereken AK Partili eski siyasetçilerdir. Bu arada hatırlayacak olursak 2014 Seçimlerinde de çok sayıda aday adayı çıkmasına izin verilmişti. Tek adaya indirildiğinde diğer adaylar küsmüşlerdi. Bu yanlış bir stratejidir. Hâlbuki çok erkenden istişarelerle güçlü tek bir aday belirlenip herkes taraftan desteklenmesi sağlanabilir. Bu arada 24 Haziran seçimlerinde Bayraklı ’da AK Partinin aldığı  %30 oy’a karşı CHP %40 oy almıştır ve arada 10 puanlık bir fark vardır.

 

BELEDİYELERİ KAZANABİLMEK İÇİN NELER YAPILMALI (REÇETE)

1-İNANMAK VE İNANDIRMAK

2-DOĞRU BAŞKAN ADAYI

 

A-) BAŞKAN ADAYINDA MUTLAKA OLMASI GEREKEN, OLMAZSA OLMAZ ÖZELLİKLER

Başkan olmaya liyakatli (Görevini yapabilecek düzeyde olgun, diplomalı, eğitimli, şuurlu, ehliyetli)

İnancına, halkına ve teşkilatına sadakatli

Partisinin üzerine katma değer oy kazandırabilecek kadar bereketli (İlave oy getirebilecek)

Aday olduğu ilçenin yerlisi, tanınan ve bilinen, demografik yapısına uygun

Sözüne güvenilir

İlçeyi ve partisini temsil edebilecek

Halk adamı

Vefakâr-Dost

 

B-)  BAŞKAN ADAYINDA DİĞER OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

Hatip
Proje adamı
Kitleleri sürükleyen
Tecrübeli
Aksiyon insanı
Mütevazı
Olumlu ve güler yüzlü
İstikrarlı
Karizmatik
Etkileyici
Esnaf olabilen
Diplomatik
Birleştirici
Çözüm üreten
Yakışan

(BÜTÜN BU ÖZELLİKLER TABİKİ AYNI ANDA OLMAYABİLİR, MÜMKÜN OLDUĞU KADAR BU ÖZELLİKLERE SAHİP OLANLAR SEÇİLMELİ)

4-DOĞRU MECLİS ÜYE ADAYLARI

Mümkünse Başkan adayı ile (yukarıda yazılı ) yakın özelliklere sahip

5-DOĞRU PARTİ VE DOĞRU İLÇE TEŞKİLATI

6-İLÇE TEŞKİLATI İLE BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ ADAYLARININ UYUMU

7-PARTİ İÇİ KÜSKÜN VE KIRGINLARI KAZANMAK

8-BAHSİ GEÇEN İLÇEYE DOĞRU VE GEREKLİ YATIRIMLARIN VE PROJELERİ AÇIKLANMASI

Bu konuda önceden detaylı araştırmalar yapıp proje ve yatırım konularını belirleyecek, bunlar için kaynakları bulacak, gerçekleştirmek için doğru ve güçlü bir ekibi olacak

9- BAHSİ GEÇEN İLÇENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINA ÇÖZÜMLER

Seçim öncesi ilçede vatandaşlarla geniş kapsamlı anket çalışması yaparak sorunları tespit edecek

10-TEŞKİLATIN VE ADAYLARIN SAMİMİYETİ
11-GEREKLİ SEÇİM BÜTÇESİ
12-YAZILI, GÖRSEL VE SOSYAL MEDYANIN DOĞRU VE ETKİN KULLANILMASI
13-İSTİŞARE
14-ÇOK ÇALIŞMAK AMA TAKIM HALİNDE AKILLI VE DOĞRU ÇALIŞMA
15-ORTAK SİYASİ DİL
16-ALGI OLUŞTURMAK
17-DOĞRU STRATEJİLER
18-BÜYÜK GRUPLARIN LİDER VE KANAAT ÖNDERLERİNİ İKNA
19-MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERDEN UZAK OLMAYAN FARKLI SİYASİ DÜŞÜNCELERLE KOALİSYONLAR
20- TAKİP VE DENETİM
21-SÜREKLİ MÜJDELEYİCİ VE OLUMLU OLMAK
22-MEVCUT KONJUKTÜREL DURUM

 





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 32 28 1 3 73 20 87 +53
2 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
10 Alanyaspor 32 10 10 12 41 46 42 -5
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 30 14 7 9 43 30 51 +13
6 Bodrumspor 30 13 7 10 37 20 49 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 30 11 8 11 28 25 41 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 30 9 16 5 24 42 32 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 22/04/2024 Sivasspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
 21/04/2024 Sakaryaspor vs Keçiörengücü
 22/04/2024 Ümraniyespor vs Kocaelispor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI