Bugun...


TAHSİN GÜZEL

facebook-paylas
Mart’ın Sonu Bahar Ama Bazı Yerlere de Mart Karı Yağabilir!
Tarih: 05-04-2019 08:13:00 Güncelleme: 05-04-2019 08:13:00


31 Mart seçimleri kimilerine göre bahar,  kimilerine göre de Mart karı yağacak! İster kar yağsın isterse de dolu yağsın ama ülkemizde istikrar bozulmasın, huzursuzluk olmasın, vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürülmesin fakat bazı siyasiler yağda sürüyor yanında balda sürüyor, haydi hayırlısı diyelim ve önümüzdeki süreçte neler olacak bekleyelim, dilerim büyük kentlerde huzur olur sükûnet olur istikrar bozulmaz bu toplum oyunlara gelmez…

31 Mart seçimleri meclis aritmetiğini değiştirmeyeceği, hükümeti etkilemiyecegi bir gerçekken genel seçim havasına girilmesi bence bir plan ve güzel bir ayak oyunudur, bu oyuna da maalesef Ak Parti gelmiştir, gelmiştir mi yoksa oyuna mı getirilmiştir demek daha doğru olur.

Siyasi partilerimiz bu seçimde kazanma adına ciddi hata yaptılar. Hataları, belediye meclislerine alınan terör örgütü mensubu ve sempatizanlarıdır, şartlar ne olursa olsun fırsat verilen bu kadrolar kentte hizmet değil huzur bozma faaliyetleri yapacaklar ayrıca her biri PKK’ nın istihbarat elemanı olacaktır, bu sadece İzmir, Adana, İstanbul, Ankara ve Antalya değil birçok illerde olacak çünkü bu hatayı sadece CHP yapmadı Saadet Partisi,  İP ve hatta AK Parti de yapmıştır.

CHP’yi eleştiriyorum ama bu partinin listesinde olduğu kadar AK Partinin İzmir listelerine baktığımız zaman 28 ilçede ahbap çavuş ilişkisiyle listelere alınan içi başka dışı başkaları görmek mümkün, sadece PKK sempatizanı mı? FETÖ’cüsü dahi listelere girmiştir.

Bu hata partiler açısından olduğu kadar ülkemiz açısından da sıkıntı yaratacak bir konudur,  kuzu postuna bürünmüş itlerin illegal örgütlerin mensuplarının meşru partilerde vücut bulması belediye meclislerine taşınması Devletin kılcal damarlarında hareket imkanı bulması sebebiyle sadece doğu ve güney doğudaki bazı illerde yaşanan olumsuzluk ve huzursuzluklar önümüzdeki süreçte bazı büyük şehirlerde de yaşanacaktır.

HDP, toplumun genelini kucaklayacak fiili bir parti olamamıştır olamadığı gibi sevdası da Kürt kökenli vatandaşlar filan değildir,  açıkça PKK’ nın sözcüsü ve temsilcisidir,  hal böyleyken hala bu partiye oy verilmesi ve bu partiye mensup PKK sempatizanlarının bazı partilerce listelere alınıp ödüllendiriliyorsa kusura bakılmasın.

Devlet Diyarbakır’ı yeniden inşa etti, Van’da yeni bir kent yaratıldı, HDP PKK’ nın sözcüsü vatandaş hala bu partiye destek veriyorsa sadece CHP’ yi eleştirmek değil AK Partiyi de eleştirmek gerekiyor, batıdan alacaksınız, doğuya yatıracaksınız, Anadolu’da onlarca kentin alt yapısı hava limanı olmayacak, 70-80 kilometre arası bulunan Hakkâri ve Şırnak’ a havalimanı yapacaksınız!

Bu kentlerde elektrik, su parası ödenmeyecek vergi verilmeyecek, kaçak elektrik bedelini batıdaki vatandaştan alacaksınız!

Benzeri haksız onlarca konuyu sıralayabiliriz, bu Devlet yeni den yapılanmalı sadece başkanlık sistemiyle yetinmemeli tepeden tırnağa bir revizyona gitmeli, siyasiler kayıkçı kavgasını bırakıp el birliğiyle bu ülkeye giydirilen kolu kısa, yakası bozuk, konfeksiyon elbisesini çıkartıp bünyesine uyan bir elbise giydirilmelidir.

Siyasi parti ve seçim kanunu değiştirilmeli, parti başkanlarının teşkilat mensuplarının değil halkın iradesinin tecelli ettirileceği bir sistem getirilmeli, getirilmeli ki seçilende seçende mutlu olmalı, erki kullanan hükümetler ülkenin sorunlarıyla uğraşmalı muhalefetle boğuşmamalı kayıkçı kavgasıyla ömür tüketmemelidir.

Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin,  ‘Büyükşehirleri seçelim, o da ilçe belediye başkanlarını seçsin' önerisinin önemli olduğu düşünüyorum.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI