Bugun...


İZTO 52. Komite Meclis Üyesi Şakir Sarıçay: 'İzmir Yerel Basınına Sahip Çıkmalıyız'
Tarih: 31-08-2022 18:51:13 Güncelleme: 31-08-2022 19:04:13 + -


İzmir Ticaret Odası 52. Reklamcılık, Kamuoyu Araştırma, Açıkhava Reklamcılığı ve Organizasyon Komitesi Meclis Üyesi Şakir Sarıçay, "İZTO Meclis haberleri gazeteci arkadaşlarım tarafından tüm kamuoyuna duyurulmaktadır. Bizler STK’lar ve işadamlarımız olarak İzmir Yerel Basınına sahip çıkmalıyız" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2022 18:51

İZTO 52. Komite Meclis Üyesi Şakir Sarıçay: 'İzmir Yerel Basınına Sahip Çıkmalıyız'

İzmir Ticaret Odası 52. Reklamcılık, Kamuoyu Araştırma, Açıkhava Reklamcılığı ve Organizasyon Komitesi Meclis Üyesi Şakir Sarıçay, "İZTO Meclis haberleri gazeteci arkadaşlarım tarafından tüm kamuoyuna duyurulmaktadır. Bizler STK’lar ve işadamlarımız olarak İzmir Yerel Basınına sahip çıkmalıyız" dedi.

30 yıl önce İzmir Ticaret Odası Meclisine bir üniversite öğrencisi olarak “Reklamcılık” üzerine bir konferans izlemek için ilk defa geldiğini kaydeden Şakir Sarıçay, 'Bir Üniversite öğrencisi olarak geldiğim İZTO Meclisinde Bugün 52. Reklamcılık Komitesi Meclis Üyesi olarak kürsüdeyim2 diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Reklamcılık ve medya sektöründe 30. Yılım….

52. Reklamcılık, Kamuoyu Araştırma, Açıkhava Reklamcılığı ve Organizasyon Grubu olarak bünyemizde;

-Reklam Ajanları

-Dijital Reklamcılar

-Web tasarımcıları,

-Tasarımcılar

-Açıkhava reklamcıları ve uygulamacıları

-Fuar Organizasyon Firmaları

-Fuar Stant Firmaları-

-Çok farklı alanlarda Organizasyon yapan firmalar ile

-Kamuoyu araştırma şirketleri yer almaktadır.

Son yıllarda gerek ekonomik sebepler gerekse pandemi nedeniyle olumsuz gidişattan Reklamcılık Sektörü de etkilendi. Önceleri ekonomik krizlerde firmaların ilk kesintiye gittiği harcama reklam ve tanıtım giderleri olurdu. Ancak Pandemi ve sonrasında firmalarımız bu alışkanlığından vazgeçmeye başladılar. Özellikle online satışlarını artırmak ve geniş kitlelere ulaşmak isteyen firmalar ve kurumlar günlük gazetelerin yanında, dijital ve sosyal paylaşım sitelerine tanıtım ve pazarlama için ciddi bütçeler ayırmaya başladı. Ve Krizlerde azalan reklam harcamaları tersine dönmeye başladı. Bu gelişme reklamcılık sektörü adına umut verici bir durumdur.

Açıkhava Reklamcılığı da hızla gelişen sektörlerimiz arasında yer alıyor. İzmir’de de Açıkhava reklamcılığı çözümleri konusunda başarılı firmalarımız bulunmaktadır. Pek çoğunuz Odamız üyesi bu firmalar ile çalışıyorsunuz.  Tüm sektörler ile çalışan ve hizmet sunan 52. Grup üyelerimiz firmalara ve kurumlara reklam ve tanıtım konusuna profesyonel çözümler sunmaktadır.

Meclisimizde Sarı Basın Kartı sahibi 2 kişi olduğunu biliyorum. Sürekli Basın Kartı sahibi tek kişi olarak Yerel Gazeteler ve basın mensubu arkadaşlarımla ilgili de bir iki şey söylemek istiyorum.

İş dünyası olarak Güzel bir projemizi paylaşmak veya bir konuyu kamuoyuna duyurmak istediğimizde ilk olarak basın mensupları veya reklamcılar ile irtibata geçiyoruz. Odamızın İzmir basını ile ilişkileri oldukça iyi. Tüm Oda ve Borsalarımızın, STK’ların ve işadamlarımızın İzmir Yerel Basınına sahip çıkmasını diliyorum. Daha Meclis toplantımız bitmeden İZTO Meclis haberleri gazeteci arkadaşlarım tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Meclis Toplantımızı her ay ısrarla takip eden vefakar ve cefakar basın mensubu arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunarım.  

Önümüzde Genel Seçimler ve

sonrasında yerel seçimler var

Siyasi parti aday adayları ve adaylarının yerel PR ve reklam ajanları ile çalışmaları sektörümüze güç katacaktır. Basın danışmanı olarak Yerel siyaseti takip eden basın mensubu arkadaşlarımız ile çalışmaları başarılarını artıracaktır.

Özellikle yerel seçimlerde de yerel yönetici adayları ve Yerel yöneticilerimiz İzmir reklam ajanları, İzmir Gazeteleri ve internet medyası ile yerel basın danışmanları ile çalışmaları şehir ekonomimize ve yerel medyamızın gelişmesine katkı sağlayacaktır.

3 Ekim’de yapılacak Seçimlerin 52. Komitemize, Odamıza, İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI