Bugun...



Duayen Gazeteci Halil Hüner'in İzmir'de Varettiği TGS İzmir Şubesi'nde Bayrak Değişimi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi, önceki gün olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un Divan Başkanlığı'nı, İz Gazete muhabiri Pınar Teke ve Kardelen Buğday'ın divan üyeliğini yürüttüğü genel kurulda, üç yıllık TGS İzmir Şubesi çalışma raporu ve denetim kurulu raporları ibra edildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2023 14:16

Duayen Gazeteci Halil Hüner'in İzmir'de Varettiği TGS İzmir Şubesi'nde Bayrak Değişimi

İzmir'in duayen gazetecilerinden Halil Hüner'in 19 üye ile devraldığı kapanma eşiğine gelen TGS İzmir Şubesinin uzun soluklu mücadelesi ile kentte güçlü şekilde varlığını sürdürmesini sağlayan ve bugün 142 üyeye ulaştırarak güçlü bir sendikal yapı oluşturduğu TGS İzmir Şube Başkanlığından ayrıldı.

66 yıllık Sendikanın 12 yıl İzmir Şube Başkanlığını yürüten gazeteci Halil Hüner görevden ayrılırken duygusal bir veda açıklaması yaptı. İşte duyen gazeteci Halil Hüner'in o açıklaması;

VEDA

Sendika sadakattir...

Sendika yoldaşlıktır...

 Sendika örgütlülüktür.

 Örgüt, güçtür, disiplindir, iş barışıdır, emek ister...

 Sendika EMEĞİN ONURU'dur...

 Onur gururla yaptığım görevimden kendi isteğimle ayrılırken, bilgilendirme gereği duydum:

Güneş Gazetesi İzmir Bürosu'nda çalışırken 1984 yılında Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) üye oldum. 1987 yılında işyeri temsilcisi, 1988 yılında da Hüseyin Aslan'ın başkanlığını yaptığı TGS İzmir Şubesi'nde Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. 1991-1993  yılları arasında TGS İzmir Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Güneş Gazetesi kapandıktan sonra 18 ay işsiz kaldım. İzmir'de bir bölge gazetesinden muhabirlik teklifi alınca yeniden mesleğime döndüm. 63 gün izinsiz çalıştığım gazetede TGS İzmir Şubesinin genel kurulu seçimi için izin yaptım. Ertesi gün (pazar günüydü) işe erken saatlerde geldiğimde bir kadın arkadaşım ''gaz odası'' dediğimiz ''sigara bölümü''nde  ''sen sendikacıymışsın. Dün burada fırtına koptu. Bugün veya yarın seni kovarlar. Üzgünüm'' dedi. O gün kimse benimle konuşmadı.

Ertesi gün Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni odasına çağırdı, “seni çok sevdik. Çok çalışıyorsun. Kızın da yeni doğdu. Sendikacıymışsın. Bunu bilmiyorduk. Sendikaya istifanı ver, çalışmaya devam et'' dedi. Elbette sendikadan değil, işten ayrılmayı seçtim. İşin ilginç yanı beni ihbar edenlerin AA’da çalışan ve TGS İzmir Şubesi’nde bir dönem birlikte yönetimde yer aldığımız iki kişi olmasıydı. Daha fazla haklara sahip olmaları için mücadele ettiğim kişiler işten atılmamı istemişlerdi.

Bu kısmı özellikle uzattım; "iş mi, sendika mı?" ayrımı önüme geldiğinde hep örgütlülüğü, sendikayı seçtim.

Milliyet Gazetesi'nde de hiç sendika üyesi yokken, sendika üyeliğimi devam ettirdim. Anadolu Ajansı'nda (AA) 1997 yılında işe başladıktan sonra işyeri temsilciliği ve TGS Genel Merkez Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundum.

4 Aralık 2011 yılında AA'dan emekli edildikten sonra ''artık rahat ederim, bir tatil kasabasına giderim, dinlenirim'' diye düşündüm. Yaklaşık 35 yıl ''gazeteci yazarsa doğrudur'' ilkesini benimsemiş, haber kaynaklarıyla para pul ilişkisine girmemiş, halkın doğru haber alması için gece gündüz koşturmuş, yurdun ve dünyanın çeşitli yerlerinde, savaşlar ve çatışma bölgelerinde vizor arkasında yaşananları belgelemiştim.

Yani dinlenmeyi çoktan hak etmiştim...

Ancak öyle olmadı.

Benim her zaman, her ortamda yanımda olan, dostum, ağabeyim Nüvit Tokdemir arayıp buluşmak istedi. Nüvit Ağabeyim, Okan Yüksel ustamı da aramış ki ertesi gün buluştuk; Anadolu Ajansı'nın bütün üyelerinin TGS'den istifa ettiğini, TGS İzmir Şubesi yönetiminin de tamamının düştüğünü, sendikanın anahtarının güvenlikçiye bırakıldığını söyledi. Nüvit Ağabeyim, TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin arayıp, “TGS Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Halil ile görüş, kalan üyelerle bir yönetim yapın ve seçimli genel kurul ile İzmir şubeye sahip çıkın” dediğini anlattı. Okan Yüksel ustam da “bayrak yere düşmez. Bu şube kapanırsa bir daha açılma şansı yok'' dedi.

Görev kaçınılmazdı. 19 üyeli sendikanın kapısını açıp, işe koyulduk.  AA İzmir Bürosu'ndan emekli olan TGS Genel Merkez Yöneticisi olarak görünen Halil İbrahim Hüner, Celal Uğurlu ve Nüvit Tokdemir ile Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'ndan İsmail Çetinkaya'dan oluşan yönetim kurulu oluşturduk. TGS İzmir Şubesi Olağan Üstü Genel Kurul yapıp, seçildik.

Gazetecilik açısından çok zor yıllarda göreve gelmiştik. Bir yandan Silivri Cezaevi, bir yandan İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde günler, saatler geçirdik. Ercan İpekçi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel’in Silivri Cezaevi’ndeki gazetecilerle görüşmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin almamıza rağmen her görüşmede ‘’kar yağarken, don atlet’’ bırakılarak arandıktan sonra içeri alınmamızı unutmamız mümkün değil.

Gazeteciler işten çıkartılırken, cezaevine atılırken,  ekonomik ambargolar uygulanırken, korkup, sinip, sutre arkalarına saklananlara inat, hep yanlarında, hep alanlarda, meydanlarda olduk.

TGS İzmir Şubesi’nin 66 yıllık tarihinde başkanlık görevlerinde bulunmuş Hüseyin Aslan, Okan Yüksel, Levent Bimen, Lütfü Dağtaş, Murat Eştürk, Erol Akıncılar ve Bahri Okumuş’a “TGS Onursal Başkanlık Belgesi” sunarak, vefa göstermeyi de unutmadık.

12 yıl TGS İzmir Şube Başkanlığı yaptığım sürede, maddi hiç bir beklentim olmadı; sekreterim, makam arabam olmadı. Yani ‘’sendika ağalığı’’ yapmadım. TGS’nin ekonomik sıkıntı yaşadığı 6-7 yıllık sürede TGS İzmir Şubesi’nin yıllık kirası, stopajı, elektrik, su, telefon, internet giderinin ödenebilmesi için çabaladım. Amaç, teslim aldığımız bayrağı yere düşürmeden taşımayı sürdürmek, hep gönderde tutmaktı.

Çünkü biliyordik ki işveren ve işveren temsilcileriyle yönetimsel anlamda içli-dışlı ilişkiye bürünmüş örgütlenmeler, sendikal örgütlenme olmaktan çıkar; emekçinin sorunlarını çözmekten ve hakkını savunmaktan uzaklaşırdı. Geçmişten aldığımız dersler, edindiğimiz birikim her zaman emekten yana tavır almamızı sağladı

Veda ederken bu bilgileri özellikle vermeyi borç bildim.

Beni her şart altında destekleyen TGS İzmir Şubesi üyeleriyle, yönetimlerimde bulunan Okan Yüksel, Nüvit Tokdemir, Celal Uğurlu, İsmail Çetinkaya, Seyhan Kurtman, Belma Yücel, Esra Kapar, Engin Tatlıbal, Sercan Özipekçi’ye, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a, TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği görevlerinde bulunan Hasan Hüseyin Karakoç ve Hayrettin Çakmak’a, TGS önceki dönem Genel Başkanı Ercan İpekçi’ye,  Atila Sertel, Aylin Suphandağlı ve Misket Dikmen’e teşekkür ediyorum. TÜRK-İŞ 3. Bölge Temsilciliği görevi sırasında vefat eden Süleyman Yıldırım’ı da rahmetle anıyorum.

Görevi 19 üyeyle almıştım, 142 üyeyle teslim edeceğim.

Kurumlar kalıcı, kişiler gelip geçicidir.  Aslolan, baki olan kubbede hoş seda bırakmaktır.

Hepinize Eyvallah…

 Halil Hüner'in başkanlık görevini bırakmasından sonra Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi, önceki gün olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un Divan Başkanlığı'nı, İz Gazete muhabiri Pınar Teke ve Kardelen Buğday'ın divan üyeliğini yürüttüğü genel kurulda, üç yıllık TGS İzmir Şubesi çalışma raporu ve denetim kurulu raporları ibra edildi. Genel kurula katılım gösteren Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Bugün sizinle burada olmaktan çok mutluyum. Ege Bölgesi'nde tüm iş kollarında bir mücadele sürdürüyoruz. Örgütlenmemizi yürütüyoruz. İşçi haklarının daha geniş bir biçimde kazanılması için bu çabamızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Genel kurulda söz alan Dokuz Eylül Gazetesi TGS İşyeri Temsilcisi Özde Koca, “Her birimiz, gazeteciliğin zorlaştığı bir ülkede, bir o kadar zor olan örgütlü mücadeleyi güçlendirmek için çalışıyoruz. Bugün burada bir bayrak devri yaşanıyor. Seçim takvimi, Genel Merkez tarafından ilan edildiği günden beri arkadaşlarımızla birlikte yol alarak bu güne geldik. Umarım bu bayrak, onu daha yukarıya taşıyacak elleri geçer. Katılımınız için teşekkür eder, herkese başarılar dilerim” diye konuştu. Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Sinan Keskin, "İyi ki iki liste çıkmış. Yoksa bu kadar gazeteci bir araya gelemeyecektik. Kim kazanırsa kazansın, birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ege Telgraf yazarı ve muhabiri Mazlum Vesek de TGS'nin 70 yıllık geçmişinde verilen basın ve emek mücadelesini daha da yükselteceklerini ifade ederek, “Bugün burada bu kadar meslektaşımızı bir arada görmek umut verici. Biliyorum ki kongreden sonra da mücadelemiz ve birlikteliğimiz sürecek. Yeni seçilecek arkadaşların çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum” dedi. İzgazete editörü Bilge Can Ünbal Yılmaz da, kongreye katılan üyelere, Türkiye'deki değişime dikkat çekerek sendikaya yeni bir anlayış getirecek isimlere oy vermeleri için çağrıda bulundu. 

Kongrede 143 üyeden 78’i oy kullandı.2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede, yönetim kurulu asil üyeliği, Nil Kahramanoğlu, Özde Koca, Mazlum Vesek ve Feyaz Tatar’dan oluştu. Yönetim Kurulu yedek üyeliğine Selda Meşe, Gökçe Adar Çubukçuoğlu, Ahmet Çınar ve Özge Uğulu seçildi. TGS İzmir Şubesi yeni yönetim kurulu, ilk toplantısında görev bölümü yapacak.

Diğer kurullar ise şöyle:

Denetleme Kurulu Asil: Pınar Teke, Zişan Akar Yerdelen, Görkem Taşdemir

Denetleme Kurulu Yedek: Kazım Bozkurt, Özgür Eren Yılmaz, Doğukan Fikri Fidan

Disiplin Kurulu Asil: Didar Demirci, Eda Aktaş, Celal Birkan Yüksel

Disiplin Kurulu Yedek: Murat Ervin, Büşra Muratdağı, Şura Nur Savranoğlu

Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri: Özde Koca, Nil Kahramanoğlu, Mazlum Vesek, Feyaz Tatar, Kardelen Buğday, Didar Demirci, Ahmet Çınar, Bilge Can Ünbal Yılmaz, Gökçe Adar Çubukçuoğlu, Ozan Sirmen, Veli Şahin, Özgür Eren Yılmaz, Esra Kapar, Halil İbrahim Hüner.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MEDYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
5 Beşiktaş 34 15 13 6 45 40 51 +5
6 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
7 Çaykur Rizespor 34 14 13 7 45 51 49 -6
8 Alanyaspor 34 12 10 12 49 46 48 +3
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
14 MKE Ankaragücü 34 8 12 14 42 45 38 -3
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 15 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
12 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2024 Beşiktaş vs Çaykur Rizespor
 03/05/2024 MKE Ankaragücü vs Alanyaspor
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor - Esenler Erokspor Esenler Erokspor ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  Esenler Erokspor yenilmez
 04/05/2024 Bursaspor - Van Spor FK Bursaspor ligde evindeki son 12 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 04/05/2024 Adıyaman FK - Hes İlaç Afyonspor Adıyaman FK ligdeki son 20 maçında hiç kazanamadı  Hes İlaç Afyonspor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI