Bugun...



Toplumun Her Kesimi Darbeye Karşı Birleşti

İş dünyası ve STK’lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden darbe teşebbüsüne karşı tepki geldi. Odalar Borsalar, İş Dünyası temsilcileri ve sivil Toplum Örgütleri yayınladıkları bildiriler ile darbeye karşı birlik beraberlik mesajı verilirken demokrasiye sahip çıkıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2016 20:12

Toplumun Her Kesimi Darbeye Karşı Birleşti

İş dünyası ve STK’lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden darbe teşebbüsüne karşı tepki geldi. Oda’lar Borsalar, İş Dünyası temsilcileri ve sivil Toplum Örgütleri yayınladıkları bildiriler ile darbeye karşı birlik beraberlik mesajı verilirken demokrasiye sahip çıkıldı.

 

Türkiye demokrasisi kalkışmadan güçlenerek çıktı. Sivil Toplum Örgütleri ve kalk darbeye karşı büyük direnç gösterdi. Birçok dernek, iş dünyası ve

 

İşte STK’lardan darbe teşebbüsüne tepkiler:

 

EBSO BAŞKANI ENDER YORGANCILAR:

BU KANUNSUZ KALKIŞMANIN KARŞISINDAYIZ

Bağımsızlığa ve hürriyete inanan ülkesine aşık milyonların iş dünyasındaki temsilcileri olarak  bizler ülkemize, milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmak  istenen bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş  meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik hiç bir müdahale kabul edilemez. Türk iş dünyası olarak devletimizin milletimizin, demokrasimizin yanındayız."



İZTO BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ: 

TBMM'NİN BOMBALANMASI, KARA SAYFADIR

"Ülke yönetimini silah güç ile ele geçirmeye çalışan bir grubun yaptıkları kesinlikle tasvip edilemez. TBMM'nin bombalanması, tarihimize girecek en kara sayfadır. İzmir iş alemi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin, demokratik ve parlamenter sistem içinde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın iradesi ile seçilmiş hükümetimize ve demokrasimize karşı yapılan bu kalkışmayı en ağır biçimde kınıyoruz. Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Türkiye, muz cumhuriyeti olmadığını bir kez daha göstermiştir. Halk, cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır. Bizler de iş alemi olarak, halkımızın hür iradesine ve demokrasiye yapılan her türlü girişimin karşısında duracağımızı belirterek, Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu en güçlü şekilde ifade ediyoruz"

 

İZMİR TİCARET BORSASI BAŞKANI IŞINSU KESTELLİ;

DEMOKRASİMİZ GÜÇLENECEK

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, ülkemizde akş askerin içindeki bir cuntanın kalkıştığı darbenin, halkın ve ülke yönetiminin güçlü duruşuyla başarısız kılındığını belirterek, “Türk demokrasisi, tarihin en sakil darbe teşebbüslerinden biri olan bu müptezel kalkışmadan güçlenerek çıkacaktır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün sorunlarını demokrasi içinde çözecek güç ve olgunlukta olduğunu belirten Kestelli, kurum olarak Türk milletinin ve ülkenin seçilmiş yönetiminin yanında olduklarını vurguladı.

Kestelli şunları söyledi:

“Türkiye’yi bir muz cumhuriyeti yapmak isteyenlerin bu eylemi, tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Bu ülkenin bireyleri ve kurumları olarak, bu arkaik eylemin bir an önce nihayete ermesini ve sorumluların adalet önüne çıkartılıp millet adına hesap sorulmasını bekliyoruz. Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun diyoruz.”

 

MÜSİAD YÖNETİM KURULU: İHANET ÇÖKERTİLDİ

Dün geceden beri teyakkuz halinde olan MÜSİAD Yönetim Kurulu ve tüm Şubelerimiz, bugünkü olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında yaşanan ihanet ve sonuçlarını değerlendirmiştir.

Emirlerini milletimizin iradesinden değil, hain şebekelerden alan cuntacıların darbe girişimi olarak başlayıp TBMM’ni bombalamak ve masum vatandaşlara ateş açmak gibi korkunç terörist saldırılara dönüşen eylemleri, devletimizin ve milletimizin kahramanca direnişi ve başarılı operasyonlarla son buldu.

 

Milli İrade karşıtı birçok girişime maruz kalmış ve direnmiş bir sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD olarak, bugün de cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındadır.

 

15 Temmuz gecesi, karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda “Türkiye’de darbe” deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir.

 

Bu bakımdan 15 Temmuz, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı’dır.  Bu süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir.

 

Yine, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK’larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, güvenlik güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz.

 

Milli İradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Askerle milleti karşı karşıya getirmek üzere bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin tek tek temizlenmesini ve en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz.

 

İş alemi olarak, milletin iradesine sahip çıkmasının, orta ve uzun vadede siyasetten ekonomiye, adaletten yargıya kadar birçok alanda olumlu sonuçlarını yaşayacağımıza inanıyoruz.

 

Gün birlik günüdür. Bu darbe teşebbüsü ve terör saldırıları inşallah atlatılmıştır. Yine de milletimizin, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde kalması önemlidir. Allah yar ve yardımcımız olsun, bu millete bir daha karanlık geceler göstermesin. 

 

 

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ BAŞKANI ÜNLÜTÜRK:

AZINLIK BİR GRUBUN DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, milletimize, demokrasimize karşı Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlık bir grubun darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydetti. Ünlütürk, "Türkiye tüm unsurlarıyla demokrasiye sahip çıktı. Türkiye büyük bir sınavdan başarıyla çıktı" diye konuştu.

 

Türkiye'nin refahını arttırmak için dünya genelinde yoğun bir çaba içerisinde olan ihracatçılar olarak demokrasi karşıtı her türlü girişime karşı olduklarını ifade eden Ünlütürk şöyle devam etti; "Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir."

 

Türk halkının demokrasiye sahip çıkan tavrının da takdire layık olduğunu anlatan Ünlütürk, "Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

 

BASİFED YÖNETİM KURULU BAŞKANI LEVENT AKGERMAN:

“DEMOKRASİYE VE HALKIN İRADESİNE İNANIYORUZ.”

“BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman 15 Temmuz akşamı yaşanan demokrasiye karşı gerçekleştirilen askeri darbe girişimi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Demokrasiye ve halkın iradesine inandıklarını belirten Akgerman, şunları söyledi:

Demokrasiye ve halkın iradesine inanıyoruz. BASİFED olarak demokrasiden yanayız ve demokrasinin tarafıyız. Bu nedenle, demokrasimize ve demokratik kurumlara herhangi bir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Demokrasiden başka gidecek yolumuz ve geleceğimiz yoktur.

Askeri darbeler, muhtıralar ve kalkışmalar öncelikle cumhuriyetimize, demokrasiye ve millet iradesine karşı girişimlerdir. Ülkemizde demokrasiye inanan tüm kesimlerin ve halkımızın sağduyulu bir şekilde aynı ortak payda etrafında birlikte olma görev ve sorumluluğu vardır. O ortak payda da demokrasidir.

Demokrasi karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşma şansı yoktur. Gün siyasi partiler dahil, toplumun her kesiminin tek bir yürekle dayanışma günüdür.

Ülkemizin demokrasi çıtasını yükseltmek, toplumsal sorunlarımızı birlikte yaşama ve katılım kültürü ile çözebilmek için kurumsal ve zihniyet değişimi yolunda BASİFED olarak katkılarımız devam edecektir.

TBMM’ye ve millet iradesine karşı gerçekleştirilen darbe girişimin bertaraf edilmesinde; aynı ortak payda için bir araya gelen, demokrasi dışı hareketlere toplumsal sağduyu ile karşı duran, STK’ları, iş dünyası örgütlerini, siyasi partileri ve halkımızın çabasını kutluyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da demokrasiye inanları, her alanda demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyorum.

Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna zarar verecek her türlü demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz.”

 

 

EGİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEDA KAYA:

TÜRK DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR SUİKAST GİRİŞİMİDİR

 

EGİAD Başkanı Seda Kaya devlet ve millet düşmanı bir grubun kalkıştığı darbe girişimini EGİAD olarak şiddetle kınadıklarını belirterek, “Milletimizin gözbebeği ordumuzun içine sızan gaflet ve dalalet içindeki bir isyancı grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar gözlerinin dönmesi ibret vericidir. Bu Türk demokrasisine yapılmış bir suikast girişimidir. Bunu yapanların milletimizin gözünde ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne kasteden bölücü teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Türkiye’nin dış dünyadaki imajına da büyük zarar veren bu harekete kalkışanlar bunun vebalini ve utancını ömürleri boyunca yaşayacaklardır. Demokrasinin simgesi meclis binasını bombalayan, kendi vatandaşına, devletine bağlı askerlerimize, polislerimize kurşun sıkarak kardeş kanı döken bu hainlere milletimiz gereken cevabı vermiştir. Türkiye bir demokrasi sınavından başarıyla geçmektedir. Tüm siyasi partilerimizin, darbecilere geçit vermeyen ve demokrasiye bağlılığını bir kez daha gösteren ordumuzun, polisimizin, medyanın ve halkımızın gösterdiği dayanışma ve direnme ruhu Türk demokrasisi için gurur vericidir. Birlik ve beraberlik içinde bu badireyi atlatacağız. Türk milleti en olumsuz koşullarda bile demokrasiye bağlılığını göstermiştir” dedi.

 

ASKON İZMİR ŞUBE BAŞKANI ZEKERİYA HAZIRBULAN;

DARBEYİ ÖNLEYEN YEGANE GÜÇ MİLLETİMİZ OLDU

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, darbe teşebbüsünün, milletin sokaklara çıkmasıyla sonuçsuz kaldığını söyledi.

Ülkemiz tarihi günler yaşamaktadır. Devletimize ve milletimize karşı girişilen, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışan asker görünümlü terörist bir grubun kalkışmasını nefretle kınıyoruz.

Demokrasinin ve milli iradenin yanında olmak ve savunmak önemli bir erdemdir. Halkımız, sokaklarda, meydanlarda sağduyulu ve cesur duruşu, birlik ve beraberliği ile darbecilere gereken cevabı ve dersi vermektedir.

Milletin iradesinin üstünde herhangi bir güç kabul edilemez. Bu tür girişimler ve kalkışmalar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Tüm İzmir halkını, ilk andan itibaren olduğu gibi, provokasyonlara meyil etmeden bu kalkışmaya karşı duruşunu sürdürmeye davet ediyoruz.

Bu anti demokratik kalkışma, milli iradenin tecellisine büyük bir saygısızlık ve ihanettir. Seçimle iş başına gelen meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalmıştır.

Namlusunu kendi vatandaşına çevirenlerin hak ettikleri en ağır cezayı almalarını bekliyoruz. Devletin her kademesinde olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de terörist unsurların ayıklanacağına olan inancımız tamdır. Gün bu gündür. Ülkemize, devletimize ve hükümetimize sahip çıkma günüdür.

Bizler, işadamları olarak, beraberliğimizi muhafaza etmek ve sağduyulu davranmak gerektiğine inanıyoruz. Bu hain girişim ülkemizin hedeflerini akamete uğratamayacaktır. İş dünyasını yıldıramayacak aksine şevkini daha da artıracaktır.

Türkiye güçlü bir ülkedir. Daha güzel günler bizleri beklemektedir. Bizler Devletimizin her zaman yanındayız. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin.

 

 

 

İZMİR DENİZ TİCARET ODASI BAŞKANI YUSUF ÖZTÜRK:

"HİÇ BİR GÜÇ MİLLİ İRADEYİ YOK EDEMEYECEK”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun yapmaya çalıştığı darbe girişiminin, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkması sayesinde püskürtüldüğünü belirterek, "Hiç bir güç milli iradeyi yok edemeyecek, demokrasiyi rayından çıkaramayacaktır. Darbeye yeltenenlere karşı demokrasi için siper olan güvenlik güçlerimize minnettarız. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" dedi.

 

İOSB BAŞKANI HİLMİ UĞURTAŞ:

DARBE ZİHNİYETİNİ KABUL ETMİYORUZ

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, darbe zihniyetinin kabul edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, milli iradeyi yok sayarak, şiddet ve güç ile irade oluşturmaya çalışan her türlü girişimi reddettiklerinin altını çizdi. Uğurtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temel karakteri demokrasidir. Kim tarafından olursa olsun, demokratik usuller dışında ülke yönetimini değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez. Türk Halkının iradesinin şekilleneceği tek yer seçim sandıklarıdır. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Bu iradeyi yok sayan ve yerini şiddet ve güç ile almaya çalışan her türlü hareketi reddediyoruz. Türkiye, bu büyük demokrasi sınavını başarıyla vermiştir. Bugün Türkiye, tüm dünyaya darbe günlerinin bittiğini ilan etmiştir. Bu olay esnasında en büyük moral kaynağımız, tüm toplum katmanlarının ortak tepkisini görmektir. Türk ulusu, demokrasi ve milli iradeye verdiği değeri göstermiştir. Tüm ulusumuza geçmiş olsun diliyoruz."

 

 

EGEKOBİDER BAŞKANI FETTAH GÜVENTÜRK:

“İŞ DÜNYASI OLARAK DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

“Biz EGEKOBİDER olarak demokrasinin ve milli iradenin yanındayız. Silahlı Kuvvetler içindeki dar bir kesimin, devlete ve millete yönelik darbe girişimi, gerek devletten gerekse milletten aldığı tepki karşısında amaçlarına ulaşamamıştır.  Bağımsızlığa ve hürriyete inanan ülkesine aşık milyonların iş dünyasındaki temsilcileri olarak  bizler ülkemize, milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Hiç bir güç milli iradeyi yok edemeyecek, demokrasiyi rayından çıkaramayacaktır. İzmir iş dünyası olarak, halkın iradesi ile seçilmiş hükümetimize ve demokrasimize karşı yapılan bu kalkışmayı kınıyoruz.

KOBİ’lerin temsilcisi bir Sivil Toplum Örgütü olarak Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu en güçlü şekilde ifade ediyoruz.

Türkiye’nin büyük bir sınavdan başarıyla çıkması iş dünyası temsilcileri olarak bizleri mutlu etmiştir. Türk halkının darbeye karşı direnişi her türlü takdire şayandır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir

Bu arada en büyük tesellimiz de tüm siyasi unsurların darbe heveslilerine karşı ağız ve yürek birliği yapması, saldırganların milli birlik ve bütünlüğümüzü zedeleme girişiminin karşılıksız kalmış olmasıdır.

Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun diyoruz.”

 

 

İKÇÜ SENATOSU

MİLLİ MÜCADELENİN NEFERİYİZ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Senatosu, darbe girişimine ilişkin oy birliği ile bir senato kararı aldı. Kararda, "İKÇÜ Senatosu olarak kendimizi bu milli mücadelede bir nefer gibi görüyoruz." ifadesine yer verildi.

Vatan hainlerinin darbe heveslerinin milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıktığının belirtildiği Senato Kararı metninde şu ifadelere yer verilmiştir:

"Yüce Milletimizin demokratik seçimler sonucu görev verdiği bir hükümeti üçüncü dünya ülkelerine özgü yöntemlerle alaşağı etmek isteyen kökü dışarıda ama kendileri içeride olan vatan hainlerinin darbe hevesleri Aziz Milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıkarılmıştır.

Aziz Milletimiz ileride belki de Demokrasi Günü olarak kutlanacak bir tarihi direniş göstermiş ve bizlere öncülük etmiştir. Biz İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Senatosu olarak bu mücadelede her şartta ve zamanda halkımızın yanında ve onlarla birlikte olduğumuzu bildiririz.

Farklı zamanlarda değişik yöntemlerle ayağına pranga vurulmak istenen hürriyet aşığı bu millet bu darbe girişimini de bertaraf etmiştir.

İKÇÜ Senatosu olarak milletimizle el ele demokrasiden barıştan ve hürriyetten yana olacağız. Millete değil de uzaklara güvenen ve uzaklardan aldıkları emirleri bir piyon gibi icra eden bu karanlık güçlerin her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan üzerindeki kirli planlarının karşısında olacağız.

Senato olarak kendimizi bu milli mücadelede bir nefer gibi görüyoruz. Gün demokrasi günüdür, gün demokratik kazanımlara sahip çıkma günüdür.

 

 

ANADOLU BİRLİĞİ BAŞKANI ERHAN KAHRAMAN:

 DARBE Mİ, KALKIŞMAMI, TERÖR MÜ?

Birlik ve beraberlik duygusu içinde sandıklara giden halkımız, 1 Kasım seçimlerinde tek partili hükümet ile istikrar istediğini net bir şekilde dile getirmiştir. Buna rağmen, bu ülkenin içinde her zaman kaos yaşanmasını isteyen çevreler rahat durmamış, 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece gerçek yüzünü göstererek, ülkemiz tarihine utanç gecesi olarak yazılacak olan en kötü geceyi yaşatmışlardır.

Bu geceyi bize yaşatanları, 15 Temmuz gecesi  sokaklarda, televizyon ekranlarında gördüğümüz maşa olarak kullanılan zavallı ve aşağılık insanları azmettiren ve yönetenleri şiddetle kınıyor. Planlayan, azmettirenler ve yapanların en ağır cezalar ile yargılanmasını ve en kısa süre içinde cezalarının verilmesini istiyoruz.

Bu kara gecede yaşanan ve adı,  darbe, kalkışma, ihtilal, vb. olarak ifade edilen olaylara verilecek tek bir isim vardır.

"TERÖR"

Ülkemiz bir kez daha ve maalesef bu sefer bu ülkemizin ordusunun içinde barınan hainler tarafından terör ile yüz yüze gelmiştir. Yazımızı hazırlarken aldığımız bilgilere göre 161 insanımız şehit olmuş, 131 terörist öldürülmüş, yüzlerce yaralı ve 3.000 e yakın tutuklama gerçekleşmiştir.

 

TBMM bombalanmıştır

Halen bazı yerlerde devam eden olaylar ve yaralıların durumuna göre ölü sayısının 300 ü geçmesi mümkün görünmektedir. Hangi taraftan olursa olsun 300 ü aşkın insanımızın ölmesi, binlerce insanın geleceğinin yok olması kabul edilemez. Bu acı ile yaşamak ise tarif edilemez.

Bu hain geceyi planlayan, azmettiren ve yapanların tamamı TERÖRİST'tir. Ve bu tartışılmaz, gerçek bir TERÖR'dür. Ancak bu olayları Ordumuza mal etmek ve ordumuzu hedef almak mümkün değildir ve yanlıştır. Aynı gece ordumuzun çoğunluğunu oluşturan askerimiz ülkemize ve demokrasiye inanarak yaşanan olaylara kaşı durmuş ve teröristlerin yanında yer almamış, teröristlerin amaçlarına ulaşmasına engel olmuştur.

Teröristlere geçit vermeyen, yaşanan terör olayına karşı mücadele eden tüm ordu mensuplarımızı, emniyet güçlerimizi ve polislerimizi kutluyor, sağduyulu davranışları ve demokrasiye olan inançları için teşekkür ediyoruz.

Kara gecede teröristlerle mücadele ederken şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm halkımıza sabırlar diliyoruz.

Ülkemizin birlik ve beraberliği için, terörün sonsuza kadar yok olması için,  bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman en ön  safta yer aldığımızı, alacağımızı ve bunun için her zaman çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

 


GENÇLİK LİDERİ BEHLÜL MURAT MARAL:

ALÇAKCA HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYORUZ

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı, Ege Bölgesi Gençlik Federasyonu Genel Başkanı, Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, İzmir Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Behlül Murat Maral 15 Temmuz akşamı Türkiye'de yaşanan olayları kınadı.

Başkan Maral açıklamasında şunları kaydetti." Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne karşı gerçekleşen alçakca  saldırıları esefle kınıyoruz. Bu hain saldırıları gerçekleştiren hainlerin vatana ihanet suçundan en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Özellikle biz gençler milletimizin istiklali ve istikbaliyle oynamaya cüret eden hainlere asla müsaade etmeyeceğiz.Aziz milletimiz soğukkanlı olmalıdır.Milletimiz kenetlenerek birlik ve beraberlik içinde olmalıdır” dedi.

 

 

 

TÜED BAYRAKLI ŞUBE BAŞKANI SALAHATTİN ÖZTÜRK:

HER TÜRLÜ DARBE VE SALDIRIYA DİRENECEĞİZ

Devletin bütün kurumlarına sızmış hainlerin planladığı elim saldırıyı nefretle kınıyor, arkasındaki destekçileri lanetliyoruz?

Yıllardır ülkemizin başına musallat olmuş kan emici bir çete; ülkemizin kalkınması yönünde atılan her adımı engellemiş, aralarında eski Genel Kurmay Başkanı da olmak üzere yüzlerce masum insanımıza iftiralar atarak yıllarca hapislerde kalmalarına sebep olmuş, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan sivil toplum kuruluşlarımızı ellerindeki medya organlarıyla yıllarca taciz etmiş ve karalamaya çalışmış, herkesin en önemli güvencesi olan Hukuk sistemimize yerleşerek Adalete olan güveni sarsmaya çalışmış hain bir çetenin ülkemize yönelik büyük bir terör saldırısına maruz kaldık. Kurtuluş Savaşımızı da yönetmiş olan Gazi Meclisimizi hedef alan hainler, Türkiye Cumhuriyetimizin kalbine saldırmaktan çekinmemiştirler. Anadolu işgal altındayken bile büyük Türk Milleti’nin sarsılmaz iradesinin sembolü olan, Türkiye Büyük Millet Meclisimize böylesi bir saldırı yaşanmamıştır. Bugün yaşanan sahnelerden de anlaşıldığı gibi söz konusu hainlerin, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin masum neferlerini düşürdükleri çirkin haller de milletimizin vicdanını derinden yaralamıştır. Yüce milletimizin gösterdiği büyük ve onuruna yakışan demokrasi refleksi sayesinde atlatılan bu elim hadisede; yaşamlarını yitiren Demokrasi Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyoruz. Yine bu hain saldırılarda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Türkiye Emekliler Derneğimiz; Büyük Önder Atatürk’ümüzün yattığı Anıtkabir’in hemen yanındaki Genel Merkezi, yurt çapında faal olan 107 Şubesi ve 920 Bin üyesiyle; Demokrasimize, Laik Sosyal Hukuk Devletimize, Parlamenter sistemimize ve Anayasamızda açıkça ifade edilen Üniter devlet düzenimizin sonuna kadar savunucusu olmaya devam edecektir.Yüce milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunarken; milletimizin hassas ve olgun iradesine yakışır bir şekilde sergilediği onurlu duruşuna hiçbir leke sürmeden, aynı hassasiyet ve dik duruşla demokrasimize,birliğimize, beraberliğimize sahip çıkmaya devam edeceğine gönülden inanıyoruz.Hiçbir taşkınlığa ve provokasyonlara asla izin vermeden; paralel çete tarafından ulusumuza yaşatılan çirkin hadisenin emeline ulaşmasına izin vermeyecek bir olgunlukla, sağduyulu bir şekilde hareket etmeye, fırsatçılara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Büyük Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi; birlik ve beraberliği, onurlu duruşu ile bütün dünyaya örnek olacak ciddi bir tavır sergilemiş ve yine tarihe geçmiştir.Türkiye Cumhuriyetimiz; Demokrasiden, Anayasal Laik Sosyal Hukuk Sisteminden, birlik ve beraberliğimizi temin ve tesis eden Üniter Devlet Düzenimizden asla vazgeçmeyecektir. Paralel Çete başta olmak üzere hiçbir güç, yüce Türk Milletinin yıllarca gururla sahip çıktığı bu emanetleri elimizden almaya muktedir değildir ve asla da olamayacaktır. Bütün Şubelerimiz, bütün hizmet birimlerimiz milli egemenliğimizin en güzel sembolü olan Türk Bayraklarımızla donatılmıştır. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak, Türkiye’mizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Türkiye Emekliler Derneğimizin; bütün teşkilatımızla gerekli hassasiyeti gösterdiğinden ve bundan sonra da Türkiye Cumhuriyetimizi hedef alan hain saldırılara direnmeye devam edeceğinden hiç kimsenin en küçük bir şüphesi bile olmamalıdır. Hain kalkışmayı bir kez daha lanetlerken; bu ihanet çetesinin arkasında duran, lojistik destek sağlayan bütün şer odaklarını da nefretle kınıyor, müttefik olarak bildiğimiz ülkelerin de artık üzerlerine düşeni yapmasını bekliyoruz.

 

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
5 Beşiktaş 34 15 13 6 45 40 51 +5
6 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
7 Çaykur Rizespor 34 14 13 7 45 51 49 -6
8 Alanyaspor 34 12 10 12 49 46 48 +3
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
14 MKE Ankaragücü 34 8 12 14 42 45 38 -3
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 15 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Diyarbekir Spor 35 12 14 9 38 38 45 0
11 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
12 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/05/2024 Beşiktaş vs Çaykur Rizespor
 03/05/2024 MKE Ankaragücü vs Alanyaspor
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor vs Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Karacabey Belediye Spor Karacabey Belediye Spor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Karacabey Belediye Spor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI