Bugun...



AK Parti Gaziemir'de Sürpriz Aday

5 Eylül 2020 Cumartesi günü olağan ilçe kongresini yapacak olan Ak Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nda ilçe başkanlığına Cem Özöncül’de aday olduğunu açıkladı. AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçe kongresinde aday gösterilen Serdar Muçay’ın karşısına, Cem Özöncül’de liste çıkararak yarışacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-09-2020 19:22:48 Tarih: 03-09-2020 18:45

AK Parti Gaziemir'de Sürpriz Aday

 

AK Parti Gaziemir kongresinde Özöncül’de aday! 

5 Eylül 2020 Cumartesi günü olağan ilçe kongresini yapacak olan Ak Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nda ilçe başkanlığına Cem Özöncül’de aday olduğunu açıkladı. Ak Parti Genel Merkezi tarafından ilçe kongresinde aday gösterilen Serdar Muçay’ın karşısına, Cem Özöncül’de liste çıkararak yarışacak.

 

Covit 19 nedeniyle yaşanan pandemi süreciyle birlikte ertelenen parti kongreleri yeniden start aldı. Ak Parti’nin İzmir’deki ilçe kongreleri takvimi de işlemeye başladı.

5 Eylül 2020 Cumartesi günü Bizim Bahçe Kır Düğün Salonu’nda yapılacak olan Ak Parti Gaziemir İlçe Kongresi’nde şimdilik 2 aday yarışacak. Pandemi süreci öncesinde Ak Parti Genel Merkezi tarafından ilçe başkan adayı gösterilen Serdar Muçay kongrelerin ertelenmesi sonrasında bu göreve atanmıştı. Serdar Muçay ilçe kongresi sürecinde bu kez delegelerin karşısına adat olarak çıkacak.

Muçay’ın genel merkez tarafından desteklenmesine karşın, ilçe teşkilatının kendisine aday ol liste çıkar baskısı geldiğini ifade eden Cem Özöncül’de aday olduğunu ilan etti.

2001’de ilçe teşkilat kurucuları arasında yer alan ve takip eden dönemde ilçe teşkilat yönetim kademelerinde görev alan Özöncül’ün adaylığı sürpriz olarak karşılandı.

 

Adaylığı ile ilgili konuşan Cem Özöncül “Ekmek hamuru ile afiş yapıştıranları temsilen adayım” dedi.

 

AK Parti Gaziemir İlçe Başkan Adayı Cem Özöncül adaylığı ile ilgili soruları cevapladı: 

 

19 yıllık Ak Parti geleneğinde ilçe ve il kongrelerinde genel merkezin iradesinin karşısında aday çıkıldığı pek görülmedi. Hatta hoş karşılanmadığı bilindiği halde, muhalif bir aday olmaya sizi iten neden nedir?

Öncelikle bu kongre sürecinde bana ve bizlere kendimizi anlatma fırsatı verdiğiniz için size ve Yerel Haberci’ye çok teşekkür ederim. Sayın Küpcük, öncelikle ifade etmeliyim ki ben sizin gibi düşünmüyorum. Aksine bu kararı almamızdaki en büyük ilhamı ve gücü Ak Parti Kurucusu ve Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız ve Recep Tayyip Erdoğan alıyoruz.

 

Cumhurbaşkanımızda, 14 Mayıs 2000 yılında Fazilet Partisi genel kongresinde merhum liderimiz  Necmettin Erbakan hocanın adayı olarak lanse edilen Sayın Recai Kutan’a karşı, Yenilikçiler grubunun adayı olan Abdullah Gül’ü desteklemiş idi.

Sayın Cumhurbaşkanımız artık değişen konjonktürde yeni bir şeyler söylenmesi inancındaydı. Büyük Türkiye olma yolunda ilerlerken elbette zorluklarla karşılaşacaksınız. Ancak siyaset halka hizmet yolunda zor ve zahmetli bir yoldur şayet göreve talip oluyorsanız bunlara da hazırlıklı olacaksınız. Bende ve benimle yola çıkan dava arkadaşlarımda o aşkı inancı ve gücü fazlasıyla görüyorum.

 

Adaylığınızı açıklamadan önce istişareleriniz oldu mu? Olduysa kimlerle ve nasıl tepki aldınız?

Tabii ki bir çok istişarem oldu burada isim vermenin doğru olacağı kanaatinde değilim. Ancak bu partinin kuruluş aşamasında bugüne kadar emeği olan dava uğruna günlerce uykusuz kalan alın teri akıtan gecesini gündüzüne katan hemen hemen herkesle görüştüm diye bilirim.

 

AK PARTİ GAZİEMİR İLÇE BAŞKANLIĞININ KURUCUSUYUM

AK Partide görev alan arkadaşlarınızla istişarelerde bulundunuz mu?

Ben Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı’nın kurucusuyum. 28 Şubat’ın ve askeri vesayetin izleri silinmemişken siyasi yasaklı bir liderin öncülüğünde (Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan) siyeset yapmak her baba yiğidin harcı değil idi. Çok zorlu bir süreç idi davaya inanmış bedel ödemeye hazır bir avuç nefer idik. Ben şahsen seçim çalışmalarında ekmek hamuruyla afiş yapıştırmış birsiyim!

O günleri unutmam mümkün değil elbette! O dönemde yanımızda olan dava arkadaşlarımın fikirleri çok kıymetlidir. Ancak Gaziemir’in kendine has bir olgusu ve her kesimden kanaat önderleri var. Bunları da göz önünde bulundurmak lazım. Ben ilçenin sevilen sayılan ve oyuna talim olacağım herkesin fikrini aldım diyebilirim. Zaten mesele ilçe başkanı olmaktan ziyade Ak Partiyi Gaziemir’de birinci parti yapmak!

 

BUGÜN BİRŞEYLER YAPABİLİRİZ. YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Hali hazırda Gaziemir’de genel merkezin onayını almış bir ilçe başkanı var Serdar Muçay. Siz Serdar Muçay’ın AK Partiyi Gaziemir’de birinci parti yapamayacağını mı söylüyorsunuz!

Serdar Muçay Gaziemir’de çok sevilen ve benimde değer verdiğim kaliteli bir arkadaşımızdır. Ancak gerek Muçay’ın siyasi tecrübesi, gerekse kadrosunun, partimizi birinci parti yapacağına inansaydım zaten aday olmazdım. Daha öncede belirttiğim üzere mesele kimin başkan olacağı değil. Mesele bayrağı kimin daha yukarı taşıyacağıdır. Şunu özelikle belirtmek isterim ben kurucu teşkilat başkanlığı yapmış ve Gaziemir’i Ak parti Belediyeciği ile buluşturan kadrodaydım. Sonrasında ilçe başkanlığı teklif edilmiş biriyim. Fakat o dönemde bayrağı benden daha iyi taşıyacağına inandığım arkadaşlarımızın olduğuna inandım ve ben feragat etim. Ancak gelinen süreçte yapılan istişarelerde  gördük ki acil müdahale edilmesi kanaatini herkeste hasıl olmuş! Bizde dedik ki bugün belki bir şeyler yapabiliriz. Aksi halde yarın çok geç olabilir!

 

GAZİEMİR'E HAK ETTİĞİ DESTEĞİ SAĞLAMAK İÇİN ADAYIZ

Mevcut Başkanın Ak Partiyi Gaziemir'de hedefe ulaştıramayacağı endişesini mi taşıyorsunuz?

Daha önce söylediğim üzere ben AK Parti’nin kurulduğu dönemde  ekmek hamuruyla afiş yapıştırmış  ve belediyeyi kazanmış bir teşkilattan geliyorum. Ve o süreçten sonra başbakan olan Sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerek İzmir’e gerekse Gaziemir’e dehşet yatırımlar yapıldı. Çevre yollarından tutun ilçemizdeki hava alanının modern hale getirilmesinden, İzmir-İstanbul Otoyolu, hızlı tren projesi, İzban ve daha sayamayacağım kadar yatırım akabinde, Gaziemir bir kasaba havasından kurtulup İzmir’imizin en modern ve tercih edilen fazlasıyla kaliteli göç alan ilçelerinden başında geliyor. Tüm bunlar Ak Parti Belediyeciliği ve Ak Parti genel iktidarında olan şeyler. Fakat tüm bunlar oya yansımıyorsa burada bir yanlış var dememek için fazlasıyla iyi niyetli olmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her defasında belirttiği gibi biz dertliyiz. Bizim derdimiz davamız ilçemiz vatanımız ben ve arkadaşlarım Sayın Cumhurbaşkanımıza Gaziemir’de hak etiği desteği sağlamak için adayız.

 

Peki siz kongreden Gaziemir İlçe Başkanı olarak çıkarsanız mevcut ilçe yönetiminden farkınız ne olacak? Ve nasıl AK Parti’yi Gaziemir’de iktidar yapacaksınız ? Projeleriniz neler?

İnanmak başarmanın yarısı ve ilk adımıdır. Ben ve benim gibi düşünen birçok partilimiz mevcut. Yönetimde bu ışığı görmüyor.

 

Sizi böyle düşünmeye iten sebep nedir?

Cumhurbaşkanımızın her platformda söylediği bir şey var; Haksızlık Karşısında Sessiz Kalan Dilsiz Şeytandır. Bence susmak en başta Cumhurbaşkanımıza sonra davamıza haksızlık olur. Ve daha öncede belirttiğim üzere bugün belki bir şeyler düzelebilir. Ancak yarın çok geç olur. Geç kalmış bir Konuşmanın da bir anlamı kalmaz. Partimizde uzunca bir dönem görev almış ve görevi itibarıyla CHP’li belediye başkanın muhatabı olan, fakat Gaziemir Belediyesi’yle olan ticari münasebetinden dolayı koskoca 10 yıl buyunca bir tek muhalefeti olmamış ve teşkilatta bu sebepten dolayı eleştiri aldıktan sonra, CHP’li belediye başkanına eleştiri adı altında iltifat etmesi ve bu arkadaşımızın mevcut kadroda yer almasıdır.

 

Sebep sadece bu mu?

Hayır tabii ki değil! Ama keşke sizin kadar partimizin karar organları da meraklı olsaydı ve fikrimiz sorulsaydı. Bu konu sadece bir tanesi! Şayet siyasi büyüklerimiz sorarsa bildiklerimizi memnuniyetle aktarırız. Önemli olan Ak Parti Gaziemir’in ihtiyacı olan, teşkilatlardan güç alan değil. Aksine teşkilata varlığıyla güç veren kadroların iş başına gelmesidir!

 

AK PARTİ TEŞKİLATI BİR FUTBOL TAKIMI DEĞİLDİR

Gaziemir’de nasıl bir kadro kuracaksınız? 

En kolayı o!İnanmış temsil kabiliyeti yüksek halktan kopuk olmayan vazifeyi ibadet edasıyla yapan Cumhurbaşkanı’na canı gönülden bağlı kadrolarla! Dua gibi aşk gibi! Babam her zaman şunu söyler; “Her hayrın başı bismillah! Bismillah ile başlayıp dua ile yola inanarak çıkarsanız aşamayacağınız bir engel yoktur. Dua dilden kalbe giden yoldur. İnanmak gerekir aşk gerekir bu kadro bizde mevcut. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”. Bizim her şeyimiz tamam. Fazlamız var eksiğimiz yok.

Bakınız Serdar Başkanımız şuan bizim ilçe başkanımız keşke davaya hakkıyla sahip çıksaydı ve biz arkasında dursaydık. Fakat başkanımız daha önceki sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevler ve yaptıkları belli. Spor kulübü başkanıydı. Başkanımızın hatası spor kulübü ile Ak Parti gibi bir partinin ilçe başkanı olmayı birbirine karıştırıyor. Bir spor kulübünde iş adamlarının ofisinde kapalı kapıların ardında futbolcu transferi yapmak gayet doğaldır. Ve hakkıyla yapabilmek başarıdır. Ancak Ak Parti Teşkilatı bir futbol takımı değildir. Siz teşkilatınıza CHP ve diğer partilerden yöneticileri transfer ederek iktidar olamazsınız!

 

Bu eski Türkiye kafasıdır! Ak partili seçmen bunu kabul etmez. Meydanlarda kahvehanelerde o insanların partimiz hakkındaki fikirleri ahlaksız paylaşımları elden ele dolaşıyor. Bunları görmemek için kör olmak lazım. Bu işler koltuk derdine duşmuş iki üç bürokrat eskisi ve defolu siyasetçilerle olmaz. Pideci salonlarının arka odalarında iş adamlarının lüks ofisinde maddi desteği ile teşkilat kurulmaz. Biz küçük olsun benim olsun anlayışına karşıyız. Benimsediğimiz mantık büyük olsun herkesin olsun. 

Asıl sorunuza gelecek olursam en baştan söylediğim gibi; İnanmak, inanmak ve inanmak!

 

Müsaade ederseniz bu size çok güzel bir hikaye ile anlatayım.

Günün birinde Anadolu’nun bir köyünde dehşet bir kuraklık var imiş. Halk perişan tarladan mahsul alınamaz. Hayvanlara verilecek saman bile bulunmaz imiş. Ahali her sene yağmur duasına çıkar ama nafile. Gene bir gün köyü yeni gelen imamın önderliğinde yağmur duasına çıkılır ilk defa yağmur duasına çıkan on yaşlarındaki çocuk yanına şemsiyesini alır ve köylü ile yola koyulur. Namaz biter bitmez  gök yarılırcasına yağmur yağar. Halk sevinçten deliye döner. Ve kerameti yeni imamda ararlar. Ancak o gün imam dahil kimse şemsiye ile gelmemiştir. Küçük Abdullah hariç hocanın gözünden kaçmaz ve köylü şöyle der;

“Eyyy köy halkı! İnanmak lazım, ancak ben dahil bugün yağmur yağacağına kimse inanmadı. Bir çoğunuz ‘nasılsa benim duam zaten kabul olmaz’ dediniz. Kimisi de ayıp olmasın diye duaya geldiniz. Ama Allah’tan umudunu kesmeyen küçük Abdullah’ın yüzü hürmetine Allah muhtaç olduğumuz bereketi bize verdi. Çünkü ben dahil hiç kimse duaya gelirken şemsiye getirmedik” der.

 

İşte benim anlatmak istediğimde tam olarak bu. Siz önce kendinize ve davanıza inanacaksınız ki vatandaşta size inansın. Sayın Küpcük sizinde bildiğiniz gibi Gaziemir’de herkeaa birbirini tanır fikrini de bilir zikrini de! Bir düşünün on defa ilçe başkanlığına aday olacaksınız ama bir gün sosyal medya hesabınızda partiniz ve liderinizle ilgili bir tane olumlu paylaşımınız olmayacak! Sizin bugün yaptığınız paylaşıma ilgili samimiyetiniz sorgulanır. İşte bizim farkımız bu bizim kuracağımız teşkilatta hiç kimsenin maddi desteğine ve torpiline ihtiyacımız yok. Sadece halkımızın ve delegelerinin desteğini bekliyoruz. Halk her zaman en doğru kararı verir.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Beşiktaş 35 16 13 6 48 42 54 +6
5 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
6 Alanyaspor 35 12 10 13 50 47 49 +3
7 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
8 Çaykur Rizespor 35 14 14 7 47 54 49 -7
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 MKE Ankaragücü 35 8 12 15 43 46 39 -3
14 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 9 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Diyarbekir Spor 35 12 14 9 38 38 45 0
11 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
12 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
 12/05/2024 Adana Demirspor vs Gaziantep FK
 12/05/2024 Alanyaspor vs Beşiktaş
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor vs Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Karacabey Belediye Spor Karacabey Belediye Spor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Karacabey Belediye Spor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI