Bugun...



CHP Karşıyaka Adayı Tugay: Karşıyaka Stadı İçin Elimden Gelen Ne Varsa Yapacağım.

CHP'nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Kanal Ege'de 'Medyanın Gündemi' programına konuk oldu. Programda Gazeteci Vahap Dabakan, Ahmet Kaplan ve Kemal Kamburoğlu'nun Projelerine ve seçim çalışmalarına dair sorulan sorulara içtenlikle yanıt veren Tugay, Karşıyaka Stadı, Karşıyaka için üzerinde çalıştığı projeleri de canlı yayında anlattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-02-2019 20:53:04 Tarih: 26-02-2019 20:34

CHP Karşıyaka Adayı Tugay: Karşıyaka Stadı İçin Elimden Gelen Ne Varsa Yapacağım.

CHP'nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Kanal Ege'de 'Medyanın Gündemi' programına konuk oldu. Programda Gazeteci Vahap Dabakan, Ahmet Kaplan ve Kemal Kamburoğlu'nun Projelerine ve seçim çalışmalarına dair sorulan sorulara içtenlikle yanıt veren Tugay, Karşıyaka Stadı, Karşıyaka için üzerinde çalıştığı projeleri de canlı yayında anlattı. 

 

"Türkiye'de ilk kez bir plastik cerrah belediye başkan adayı oluyor. Ve bu Karşıyaka’da olacak. Karşıyaka zaten özel bir yer. Oranın bir özelliği daha olacak." diyen Tugay, mesleği ve Belediye Başkan adaylığı konusunda şunları söyledi:

"Hekim kimliğimle aday olmadım. Ancak 10 yıldır devam eden siyasi parti üyeliğim Karşıyaka’da vuku buldu. Karşıyaka’da böyle bir göreve talip olabileceğini düşündüm. Sonuçta ben Karşıyaka’da ve Karşıyaka belediyesine nasıl hizmet verebilirim nasıl açılımlar yapabilirim gibi değerlendirmeler yaptım. Farklı ve güzel bir belediye başkanlığı yapma ihtimalim de var."

 

KARŞIYAKA STADI İÇİN BÜYÜKŞEHİR'İN SÖYLEMİ YANLIŞTI

Karşıyakalıların yıllardır merakla beklediği ancak yapımında herhangi bir gelişme katedilemeyen Karşıyaka Stadı için ise Tugay,  "Karşıyaka futbol takımının bir stada ihtiyacı var." dedi.  "Daha önce biliyorsunuz Alsancak stadında oynuyordu ancak yapılanma sürecinde olduğu için Atatürk stadında oynamaya başladı. Orada seyirci ve takım arasında kopukluk oluyor, taraftaların maç boyunca sürekli tezahüratları vardır. Takım çok iyi bir seyirci desteği ile motive olur. Atatürk stadı buna izin vermiyor." diyen Tugay,  "Bizim takımımızın kendine ait bir stada ihtiyacı var. Yalıda bir antrenman yapılan bir stat vardı. Orası Karşıyaka’nın stadının olduğu özel ve güzel anılarının olduğu bir yerdir. Ancak bu olay yapılsın mı yapılmasın mı konusu siyasi tartışmaların odağı oldu. Şimdi bizim Karşıyaka belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin söylemi şuydu orada istediğimiz büyüklükte bir stad yapmak sorunlar getirebilir. Onun için başka bir yerde stat yapalım diye savundular. Üslup hatası yaptıklarını düşünüyorum." dedi.

 

"Stat orada yapılıp bitirilmeli. Sanki hala bir sıkıntı varmış zorluk yaratılıyormuş gibi söylemler doğru değil. Ben başkan olursam ilk günden itibaren Yalı'daki stat için elimden gelen ne varsa yardımcı olacağımı söyledim. Bizden beklenen varsa biz yapmaya hazırız. Ancak şu anda görevlendirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ben de bunun takipçisi olacağım." 

 

3. Ligde zor günler yaşayan ve çıkış arayan Karşıyaka için elinden gelen ne varsa Karşıyaka Belediyesi'nin imkanlarını elinden geldiğince kullanacağını söyleyen Tugay,  şunları söyledi:  "Benden önce kulübün kendi yönetimi var ve iyi işler çıkarıyorlar ben kulübü yönetyecek değilim. Her geçen gün Karşıyaka daha iyi yerlere geliyor. İyi bir havaya girdiler bu sene için bir şey söylemek zor ama önümüzdeki sezon bu takım şampiyon olacak" dedi 

 

"Altınordu modeli gibi Karşıyaka’nın kendi potansiyeli olan gençlerinden sporcularından hatta amatör spor kulüplerinden onları A takım oyuncusu yapmak yönünde bir çalışma yapmalıyız  . Ben de Karşıyaka belediyesinin imkanlarını kullanmaya hazırım. Karşıyaka Belediye spor gibi bir takım da var bu takım pek çok branşta çalışmalar da yapıyor ancak Karşıyaka sk ile kopuk bir bağı var. Karşıyaka’nın ağırlığını alacak destekleyecek bir durumda olabilir."

KARŞIYAKA'NIN ÖZEL DEĞERİ VAR

"Karşıyaka’nın kendisinden kaynaklanan duyarlılıkları ve özel değerleri var, ben her şeyden önce bunlara sahip çıkmak istiyorum. Çok eskiden beri ailelerden gelen özel değerler var Dünyanın nereresinde olursa olsun birbirini tanıyan sahip çıkan bir Karşıyaka nüfusu var. Sonradan yerleşen insanlar da kendilerini Karşıyakalı gibi hissediyorlar. Biraz özgür bir yaşamın olduğu ancak asla ölçüsüz bir yaşam şekli olmayan naif üretken sanata kültüre çok yakın cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir insan grubu var orada."

 

Aynı zamanda Plastik Cerrah olan Tugay'a program sunucularının "Karşıyaka'da ne gibi estetik dokunuşlar yapacaksınız?" sorusuna ise Tugay şöyle yanıt verdi:

"Benim estetik dokunuş yapacağım diye bir iddiam yok. 'Uçuk fikirler' konusu da şuradan çıktı. 'Karşıyaka’dan çok değişik talepler var' dendi. Ben de 'Bir Karşıyakalı olarak çok uçuk fikirlere sahibim' dedim. Ancak belediye başkanlığı makamında oturduğunuz zaman bu her şeyden önce şunu gerektiriyor. Insanların taleplerini belirlemek zorundayız. Bunları insanların ihtiyaçlarını göze alarak yapmak zorundayız. Avrupa’da gelişmiş bir ülkeye baktığınızda 'Çöp sorununu nasıl hallettiniz?' diye sorduğunuzda çok ağır cezalar var, çöplerini biriktirme zorunlulukları var. Ancak bizde bu alışkanlık yok. Değişik renkte çöp torbaları yapabiliriz. Ancak 'Halk buna uymaz' diyen çok. Ben bunun Karşıyaka’da olabileceğini düşünüyorum.

 

"Bir planlamaya ihtiyacımız var bu planlamayı 5-10 yıllık şekilde yapacağım bunu da halka sorarak toplumun nabzını tutarak yapacağız. Ancak bununla kalmayacağız Karşıyaka’nın değerini artırmak için yerelde kalkınma ile ilgili bazı hedeflerimiz var. Karşıyaka belediyesi kimse için iş kapısı değildir diyemeyiz ama Karşıyaka öyle çalışmalar yapmalıdır ki insanlara istihdam sağlamalıdır. Gelirlerini artırması için bir şeyler yapmalıdır. Son zamanlarda kooperatifler biraz daha ilgi görür oldu. Bunlarla ilgili farklı açılımlar gösterebilme hedefimiz var."

 

"Karşıyaka’nın biraz daha dağa doğru olan tarafında uygun bir alanda hobi bahçesi ünitesi oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Ancak temkinli konuşmaya çalışıyorum hobi bahçesi adı altında rant alanı da oluştu. Bu çok sempatik ve iyi bir fikir ancak bu ya da benzeri projeleri hatasız yapmalıyım. Buca’da bir zamanlar göletin orda hobi bahçeleri yapıldı neden bozulduğunu bilmiyorum. Gaziemir’de Özdere’de örnekleri var ben her zaman için çevreye zarar vermekten kaçınmak istiyorum."

 

"Güneş tarlamız var Karşıyaka’da, Cevat Durak zamanında yapılmaya başlanmış. Belediyenin bazı tesislerine enerji buradan sağlanıyor. Karbondioksit salınımı olan atmosferi kirleten şekilde enerji üretmenin doğru olmadığını düşünüyorum Almanya’da sadece güneş enerjisiyle tüm ülkenin enerjisi karşılanabilir hale geldi. RES'ler de çevreye zarar verebiliyormuş. Sonradan ortaya çıktı ki onların da çevreyi kirletici etkisi varmış. Türkiye gibi ülkede güneş enerjisiyle tüm ihtiyacımız karşılayabiliriz ve enerjimizi bundan sağlamalıyız bana kalsa ne gerekirse yapalım derim."

 

Cemil Tugay, sunuculardan Vahap Dabakan'ın Başkan seçildiği takdirde Karşıyaka'da Yenilebilir Enerji kaynaklarının teşvik sözünü istemesi üzerinde Tugay söz verdi ve şunları söyledi. "Vatandaş olarak bilmemiz ve savunmamız gerekiyor. Burada şunu da söylemek lazım devlet termik santral yapmayı bırakmalıyız barajlardan elektrik elde etme konusu da bitmeli bunların zamanla ölüyor olması artık bildiğimiz gerçekler. Güneş enerjisi tüm dünyanın enerjisini karşılayabilecek. Tek enerji yöntemi. Avrupa’da bir yere gittiğinizde görüyorsunuz otoparkların üzerinde güneş panelleri var."

 

KARŞIYAKA DEPREME HAZIR MI?

Son günlerde kamuoyunda söz konusu olan deprem tehlikesi ve depreme dayanıklı binaların olup olmadığı konusu üzerine Tugay şunları  Fay hatları ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini düşündüm. Bununla ilgili çalışmalar yapıldığını da gördüm. Ancak kesinlik yokmuş gibi bir algı var. Dolgu diyebileceğimiz denizin içerisinde toprak yığılmasıyla oluşmuş alanlar olan yerlerde Mavişehir Şemikler gibi. Karşıyaka’nın zemini çok da zayıf bir zemin değil kayalık bir zemin. Depremde binaların yıkılması fay hatların üzerinde olup olmamasıyla ilgili. Körfezden geçen fay hatları var Ancak Karşıyaka’nın oturduğu zeminde bir fay hattı yok. İzmir sık sık küçük depremler yaşayan ve büyük depremlerden fay hattı itibariyle uzak bir yer. Bilmemiz gereken fay hatları varsa bunları bilimsel kuruluşların çalışması neticesinde bunu bilebiliriz. Özellikle riskli görülen bir yerleşim alanı varsa bununla ilgili bir çalışma yapılıp insanların uyarılması gerekiyor. Mesela Bornova’daki yüksek risk Karşıyaka’da yok. Bundan sonraki dönemde bilinçli hareket etmek adına bilimsel kuruluşlardan desteği alarak fay hattı haritasını gözden geçirelim diye bir düşünce var."

 

YENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞA İHTİYAÇ VAR

"Elimde bir anket çalışması yok. Ancak geçmiş seçimlerde verilen oy oranlarına dayalı bir analizimiz var. Şu anda net bir oran vermek imkânsız gibi görünüyor. Kararını vermemiş seçmenler var. Tepkili bir halk kesimi de var. Gençler Türkiye’de yapılan siyasetten memnun değiller. Şöyle bir yanlı var biz hepimiz hangi görüşten olursak olalım hangi kökenden gelirsek gelelim. Fark etmez hepimiz birer değerli insanız bu toplumda eşit haklara sahibiz. Hiç kimseye özel baskı uygulanmamalı. Herkese aynı şekilde yaklaşılmalı. Gençler bunu böyle görmüyorlar bizler sonuçta siyasetimizi yaparken bu duygu ve düşünceyle davranmaya çalıştığımız için karşıdaki rakip kim olursa olsun saygılı davranmaya çalışıyoruz. Yeni bir siyasi anlayışa ihtiyaç var ayrışmadan kutuplaşmalardan uzak."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EGE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 34 30 1 3 80 21 93 +59
2 Fenerbahçe 34 28 1 5 89 31 89 +58
3 Trabzonspor 34 18 12 4 60 45 58 +15
4 Beşiktaş 35 16 13 6 48 42 54 +6
5 Başakşehir FK 34 15 12 7 46 39 52 +7
6 Alanyaspor 35 12 10 13 50 47 49 +3
7 Kasımpaşa 34 14 13 7 56 59 49 -3
8 Çaykur Rizespor 35 14 14 7 47 54 49 -7
9 Sivasspor 34 12 10 12 41 45 48 -4
10 Antalyaspor 34 11 11 12 39 42 45 -3
11 Adana Demirspor 34 9 11 14 49 47 41 +2
12 Kayserispor 34 11 13 10 39 48 40 -9
13 MKE Ankaragücü 35 8 12 15 43 46 39 -3
14 Samsunspor 34 10 15 9 37 44 39 -7
15 Fatih Karagümrük 34 9 16 9 41 43 36 -2
16 Konyaspor 34 8 14 12 34 48 36 -14
17 Gaziantep FK 34 9 18 7 39 54 34 -15
18 Hatayspor 34 7 15 12 38 48 33 -10
19 Pendikspor 34 7 18 9 38 70 30 -32
20 İstanbulspor 34 4 23 7 26 67 16 -41
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 32 23 6 3 73 28 72 +45
2 Göztepe 32 20 6 6 56 19 66 +37
3 Sakaryaspor 32 16 7 9 48 33 57 +15
4 Çorum FK 32 16 9 7 53 33 55 +20
5 Kocaelispor 32 16 9 7 48 36 55 +12
6 Bodrumspor 32 14 7 11 39 21 53 +18
7 Boluspor 32 14 10 8 31 33 50 -2
8 Bandırmaspor 32 12 9 11 47 30 47 +17
9 Gençlerbirliği 32 12 9 11 37 32 47 +5
10 Erzurumspor FK 32 12 9 11 30 28 44 +2
11 Keçiörengücü 32 10 13 9 32 40 39 -8
12 Manisa FK 32 8 11 13 39 38 37 +1
13 Ümraniyespor 32 10 15 7 36 46 37 -10
14 Şanlıurfaspor 32 8 14 10 29 36 34 -7
15 Tuzlaspor 32 8 14 10 32 46 34 -14
16 Adanaspor 32 9 17 6 25 45 33 -20
17 Altay 32 5 24 3 15 73 9 -58
18 Giresunspor 32 2 26 4 15 68 7 -53
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 35 25 5 5 77 29 80 +48
2 Van Spor FK 35 24 5 6 63 34 78 +29
3 Bucaspor 1928 35 20 5 10 51 24 70 +27
4 1461 Trabzon FK 35 20 6 9 66 35 69 +31
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 35 16 9 10 48 31 58 +17
6 Ankaraspor 35 15 8 12 42 32 57 +10
7 Karacabey Belediye Spor 35 13 10 12 42 34 51 +8
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 35 14 14 7 44 37 49 +7
9 Ankara Demirspor 35 14 16 5 38 44 47 -6
10 Diyarbekir Spor 35 12 14 9 38 38 45 0
11 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
12 Altınordu 35 10 13 12 42 36 42 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 35 10 13 12 24 34 42 -10
14 Serik Belediyespor 35 10 15 10 29 39 40 -10
15 Nazilli Belediyespor 36 11 16 9 38 57 39 -19
16 Zonguldak Kömürspor 35 10 17 8 38 56 35 -18
17 Kırşehir Futbol SK 35 5 22 8 34 71 23 -37
18 Bursaspor 35 5 22 8 25 64 20 -39
19 Adıyaman FK 35 3 25 7 24 62 16 -38
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 28 22 2 4 67 18 70 +49
2 Aliağa Futbol A.Ş. 28 19 0 9 60 18 66 +42
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 28 15 6 7 40 25 52 +15
4 52 Orduspor FK 28 14 7 7 40 28 49 +12
5 İnegöl Kafkas GK 28 13 7 8 37 30 47 +7
6 Edirnespor 28 13 10 5 45 28 44 +17
7 Mardin 1969 Spor 28 12 11 5 40 34 41 +6
8 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
9 Karabük İdmanyurdu Spor 28 10 13 5 27 44 35 -17
10 Artvin Hopaspor 28 9 12 7 33 29 34 +4
11 Talasgücü Belediyespor 28 10 14 4 34 45 34 -11
12 Kırıkkalegücü FK 28 8 15 5 31 42 29 -11
13 Gümüşhanespor 28 4 14 10 25 49 22 -24
14 Malatya Arguvanspor 28 3 21 4 21 57 13 -36
15 Tarsus İdman Yurdu 28 2 22 4 20 83 10 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 İstanbulspor vs Adana Demirspor
 04/05/2024 Kayserispor vs Fatih Karagümrük
 04/05/2024 Samsunspor vs Trabzonspor
 05/05/2024 Başakşehir FK vs Kasımpaşa
 05/05/2024 Galatasaray vs Sivasspor
 05/05/2024 Gaziantep FK vs Hatayspor
 06/05/2024 Antalyaspor vs Pendikspor
 06/05/2024 Konyaspor vs Fenerbahçe
 12/05/2024 Adana Demirspor vs Gaziantep FK
 12/05/2024 Alanyaspor vs Beşiktaş
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Eyüpspor vs Göztepe
 05/05/2024 Altay vs Adanaspor
 05/05/2024 Bandırmaspor vs Keçiörengücü
 05/05/2024 Bodrum FK vs Kocaelispor
 05/05/2024 Çorum FK vs Şanlıurfaspor
 05/05/2024 Gençlerbirliği vs Giresunspor
 05/05/2024 Manisa FK vs Boluspor
 05/05/2024 Sakaryaspor vs Tuzlaspor
 05/05/2024 Ümraniyespor vs Erzurumspor FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 04/05/2024 Adıyaman FK vs Hes İlaç Afyonspor
 04/05/2024 Altınordu vs Ankaraspor
 04/05/2024 Ankara Demirspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Karacabey Belediye Spor
 04/05/2024 Bucaspor 1928 vs Diyarbekir Spor
 04/05/2024 Bursaspor vs Van Spor FK
 04/05/2024 Kırklarelispor vs Zonguldak Kömürspor
 04/05/2024 Kırşehir Futbol SK vs 1461 Trabzon FK
 04/05/2024 Serik Belediyespor vs Esenler Erokspor
 04/05/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Karacabey Belediye Spor Karacabey Belediye Spor ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Karacabey Belediye Spor yenilmez
 04/05/2024 Bucaspor 1928 - Diyarbekir Spor Diyarbekir Spor ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Bucaspor 1928 yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor 3 - 4 Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor 2 - 4 Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Artvin Hopaspor 0 - 1 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor 4 - 2 İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu 1 - 1 Karabük İdmanyurdu Spor
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor 1 - 0 Edirnespor
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. 6 - 3 Kırıkkalegücü FK
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI