Bugun...



İdlib'de 33 şehit verdiğimiz saldırıyla ilgili Rusya'dan ilk açıklama

sed rejimine her türlü katliam için yeşil ışık yakan Moskova yönetimi, 33 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından pes dedirten bir açıklama yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-02-2020 09:30:11 Tarih: 28-02-2020 08:59

İdlib'de 33 şehit verdiğimiz saldırıyla ilgili Rusya'dan ilk açıklama

Esed rejimine her türlü katliam için yeşil ışık yakan Moskova yönetimi, 33 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından pes dedirten bir açıklama yaptı.

 

Reuters'ın son dakika haberine göre Rusya açıklamasında "Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Rusya ateşkesin sürmesi için elinden geleni yaptı" dedi.

 

RUSYA'DAN BİR GARİP AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, Trkiye'nin kendilerine bölgede asker olup olmadığı konusunda bir bilgi vermediğini iddia edilerek şu ifadeler kullanıldı: "27 Şubat'ta Suriyeli militanlar İdlib'de hükümet güçlerine yönelik geniş çaplı bir saldırı denedi. Açılan topçu ateşinde Türk askerleri de vurulan Suriyeli militanlarla beraberdi. Türkiye, Rus ordusunu Türk askerlerinin bölgedeki varlığına ilişkin bilgilendirmedi. Türkiye'den sağlanan bilgiye göre, Türk askerlerinin orada olmaması gerekiyordu. Rus uçakları, Türk askerlerinin bulunduğu bölgelere yönelik saldırı gerçekleştirmedi."

 

PİŞKİN TEKLİF

Açıklamanın devamında "Türkiye'nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız" ifadeleri kullanıldı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI