Tweet |
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, heyecanla beklenen projelerini, 10 başlık altında “10 numara İzmir” sloganıyla İzmirliler’e duyurdu.
Kaya Termal Otel’de düzenlenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilçe belediye başkan adayları, AK Parti ve MHP teşkilatı yöneticileri, iş dünyası, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantı, “10 numara İzmir” sloganıyla hazırlanan "İzmir'e zeybek yakışır, zeybeğe hizmet" sözlerinin yer aldığı tanıtım videosuyla başladı.
Konuşmasına “İzmir’i dinledik, beklentilerini İzmirli hemşehirlilerimizin gözlerinde görmeye çalıştık. İzmirlilerle ortak bir hikaye yazmak için yola çıktık” sözleriyle başlayan Zeybekci, hızla değişen dünyaya İzmir’in de adapte olması ve şehirler yarışında geride kaldığı mesafeyi hızla kapatması gerektiğini vurguladı. Zeybekci, şehrin göz önündeki eksikliklerinin yanında bir araya geldiği STK temsilcileri, üniversite görevlileri, sohbet ettiği vatandaşlar ile sosyal medya üzerinden binlerce kişiden gelen mesajlardaki beklenti ve talepleri dikkatle incelediklerini belirtti.
Gönüller yapmaya geldiğini, bunu başarabilmek için de hayatlara dokunduklarını belirten Zeybekci, “Güzel İzmir’imizi hak ettiği yere, geleceğe nasıl taşır ve bu hikayeyi nasıl birlikte yazarız sorularının cevaplarını aradık. Birbirinden değerli, kalıcı ve İzmir’e çok şey katacağına inandığımız projelerimizi hazırladık. Bu hikayeyi birlikte yazdık” dedi.
İzmir için 10 ana başlık altında topladıkları projelere “10 numara İzmir”i hedeflediklerini kaydeden Zeybekci, şöyle devam etti:
“Projelerimizden önce bilinmesi gereken tamamının insan odaklı projeler olduğudur. Daha sosyal, yeşili-çevreyi önceleyen, istihdama, kadınlarımıza, gençlerimize yönelik, sanayi ve ekonomik kalkınmayı hedefleyen, muasır medeniyeti yakalayacak, akıllı şehir konseptine uygun ve hayatlara dokunacak somut projeler hazırladık. Öncelikli hedefimiz bu şehirde yaşayan insanlarımızın mutlu olması. Biliyoruz ki mutlu insanlar, sağlıklı, huzurlu ve güven içinde yaşadıkları şehirden keyif alırlarsa işte o zaman kent, sizi geleceğe taşır.”
Her projenin özenli bir araştırma ve çalışmanın ürünü olduğunu, en iyiye ulaşılmasının hedeflendiğini söyleyen Zeybekçi, “İçinde İzmir geçen her sohbette ‘Şampiyonlar İzmir’den çıkar’ ya da ‘Hayat İzmir’de güzel’ veya 'İzmir’de yaşamak şehirli olmaktır' gibi cümleler kurulmaya başlanırsa; işte o zaman biz bütün projelerimizi başarıyla gerçekleştirmişiz ve İzmir 10 numara bir şehir olmuş demektir” diye konuştu.
"İzmir'in proje odaklı, hızlı şehir olmaya ihtiyacı var"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasında, İzmirli bir ailenin çocuğu olduğunu ifade ederek, İzmir’in sorunlarının teşhis ve tedavisinin ortada olduğunu, buna yönelik çalışmaların hızlıca hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Pakdemirli, “İçim rahat şekilde İzmir’i Nihat beye emanet ederek Ankara’ya dönüyorum. İzmir’e döndüğümde evlatlarımız iş ve aş bulabileceği bir şehre geleceğimize inanıyorum. İzmir’in yavaş şehir olmaya tahammülü yok, duran şehir olmaya ihtiyacı yok, proje odaklı bir şehir olmaya, hızlı bir şehir olmaya ihtiyacı var. Nihat Zeybekci’nin İzmir için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Kendisine tam destek veriyoruz” İfadelerini kullandı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise kendine has özellikleri, güzellikleriyle İzmir’in bulunduğu coğrafyanın yıldızı olduğunu, bu yıldızın menajeri belediye başkanına önemli görevler düştüğünü belirtti. Şengül, “İzmir hep sloganik atmosferlerle seçime girdi, şehrin eksiklikleri gündeme geldiğini ortaya farklı şeyler atıldı. Atatürk, Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir. İzmir’in geleceğe hazırlanması, sorunlarından kurtulması gerekmektedir" diyerek Zeybekci'nin kenti 21. yüzyıla yakışır hale getireceğini söyledi.
Nihat Zeybekci, İzmir’in, İzmirli’nin beklentilerine cevap vereceği, 1 Nisan’dan sonra hayata geçireceği 10 başlık altındaki projeleri tek tek anlattı:
- 10 Numara İzmir" projeleri
1- Her yol İzmir’e çıkar:
-Çanakkale ve İstanbul otoyolları, Ankara, Antalya otoyolları ve hızlı tren hatları. İzmir’i uluslararası arenaya taşıyacak en önemli projeler.
-İzmir trafiğini rahatlatacak, 40 kilometrelik ikinci çevre yolu.
-Gaziemir’deki trafik yoğunluğunu azaltacak 10.9 km uzunluğunda, 6 kavşaktan oluşacak alternatif yol.
-Şehir içine 28 yeni battı-çıktı ve köprülü kavşak.
-İzmir Körfez’inde karayolu ve raylı geçiş projesi (İZKARAY), Çiğli-Balçova arasında yolculuk süresini 5 dakikaya düşürecek.
-Raylı sistem ağının genişletilmesi. Mevcut metro hattına 136 km, İZBAN hattına 70 km, tramvay hattına ise 18 km ilaveler yapılarak bu hatlar İzmir’i saracak. Yeni hatlar; Buca-Fuar-Havaalanı, Göztepe-Gaziemir, Otogar- Dokuz Eylül Üniversitesi, Otogar-Şehir Hastanesi-Katip Çelebi Üniversitesi, Narlıdere-Urla-İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Otogar- Bayraklı, Halkapınar-Otogar, Kemalpaşa-Torbalı, Kaklıç-Sasalı yönünde olacak.
-İzmir Körfezinde, kuzey-güney ve doğu-batı hatları üzerinde yeni iskele ve vapur hatları oluşturulacak.
-Çeşme Ekrem Pakdemirli Havalimanı, havacılık sporlarında da kullanılacak ilk ve tek sivil havacılık merkezi haline getirilecek.
2- Dünyaya açılmak İzmir’den başlar
-Çandarlı Kuzey Ege Liman Projesi, İzmir’i Akdeniz havzasının en önemli lojistik merkezi haline getirecek. Yakınında oluşturulacak serbest bölgeyle limanın işlevselliği artırılacak, yeni demir ve karayolları ile kolay ulaşım sağlanacak.
-Alsancak Kruvaziyer Limanı. Alsancak Limanı kurvaziyer turizminde değerlendirilmek üzere projelendirilecek. Liman sahasında oluşturulacak yaşam merkeziyle de bölge turizmine özellikle yabancı turistler sayesinde büyük katkı sağlanacak.
-Marinalar: İzmir’e 2090 tekne kapasiteli 6 adet yeni yat limanı yapılacak, kıyı şeridi canlanacak.
-Balıkçı Limanları: balıkçı barınaklarının yerini alacak 6 yeni balıkçı limanı deniz ürünlerinin toplanma, işleme, depolama ve sevkiyatını üslenecek.
-Aliağa-Çaltılıdere Tekne İmal OSB ve Çekek Yeri.
-Hava Kargo Taşımacılığı: Çiğli’deki Nezihi Hürkuş Havaalanı ve çevresindeki alanlar, kargo taşımacılığı ve serbest bölge olarak değerlendirilerek, İzmir’i e-ticarette dünyadaki en önemli merkezlerden birini haline getirecek.
3- İzmir’de Çalışan kazanır
-Bilim, Teknoloji ve Yazılım Vadisi: oluşturulacak bilim, teknoloji ve yazılım serbest bölgesi dünyanın sayılı alanlarından biri haline getirilecek ve yabancı yatırımcıyı bölgeye çekecek.
-Tarım ve Gıda Ürünleri AŞ: Belediye bünyesinde kurulacak şirket İzmir’deki tarım ve hayvancılık ürünlerini üreticiden alarak depolaması, işlenmesi, pazarlamasını gerçekleştirecek, yeni markalar oluşturulmasına destek verecek. Şirket ayrıca üreticinin ihtiyaçlarını toptan peşin olarak alacak, vadeli olarak üreticiye vererek rahatlamasını sağlayacak.
-Kırsal Kalkınma ve Hizmetleri Daire Başkanlığı, genç ve kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, yeni kırsal finans uygulamaları, mesleki ve teknik eğitime ağırlık verilmesi ve kooperatifçiliğin etkin biçimde değerlendirilmesi hedefiyle hizmet verecek.
-Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi: modern tarım ve gıda teknolojileri üzerine çalışma ve üretim yapılan vadide, AR-GE çalışmaları, son teknoloji makinelerin üretimi, tohum geliştirme çalışmaları, yeni sera uygulamaları, üretim, depolama ve lojistik merkezlerine yönelik alanlar olacak.
-Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi: Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Bayındır “Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi” halini alacak. Bu süreçte hammadde mamul haline getirilecek, markalar yaratılacak ve katma değer artırılacak.
-Serbest Bölgeler Şehri İzmir: Yeni ihtisas serbest bölgeleri ve karma serbest bölgeler oluşturulacak, İzmir ihracatın merkezi olacak.
-Organize Sanayi Bölgeleri: Mevcut sanayi sitelerindeki esnafın görüşü alınarak oluşturulacak yeni planlar çerçevesinde, uygun görülecek alanlarda daha modern üretim ve ticaret faaliyetleri yapılacak.
4- Mavinin yeşille buluştuğu yer İzmir
-Katı Atık Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi: Sıfır atık politikasıyla atıklar önce ayrıştırma yapılarak büyük oranda ekonomiye kazandırılacak ardından kalan bölümü modern teknolojilerle depolanarak enerji üretimine katkı verecek.
-Yağmur Suyu-Kanalizasyon Arıtma Projesi: yağmur suyu tamamen kanalizasyon hatlarından ayrılacak, arıtılan suların bir bölümü park ve bahçe sulamalarında değerlendirilecek. Körfeze arıtmadan 1 damla su dahi verilmeyecek.
-İçme Suyunun Kapasite ve Kalitesinin Garanti Altına Alınması: Çeşmeden akan suyun, hemşehrilerimiz tarafından içilmesi sağlanacak, içme suyu hatları ve tesisleri modern hale getirilecek. Kayıp-kaçak oranı akıllı kent sistemiyle en aza indirilecek, 0 ila 20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirime gidilerek sağlanacak.
-Körfez Koruma ve Kullanma Planı: Üniversiteler ve İzmir Platformu bileşenleriyle, körfezin tamamını kapsayan koruma ve kullanma anayasası hayata geçirilecek. İzmir tarihinde ilk kez yapılacak bu çalışmayla, bugüne kadar başarılamayan ve gelecek nesillerin en önemli yol haritası olacak Körfez Koruma ve Kullanma Anayasası ortaya çıkacak.
-Akıllı Kent İzmir: İzmir, akıllı kent uygulamaları ile ülkemizde ve dünyada az sayıdaki model şehirlerden biri olacak. Şehrin tüm katı atık, otopark, su, hava vb. sistemleri ile, belediye hizmetlerinin tamamı akıllı kent uygulamalarına dahil edilecek. İzmir, elektronik belediyeciliğin kalbi olacak.
-Örnek Mimarili Şehirler: Kentin kuzey, doğu ve güneyinde kurulacak olan, kent merkezine hızlı ulaşım imkanları oluşturulmuş Ege mimarisine uygun tasarlanmış yeni yerleşim merkezleriyle, kent merkezindeki yapılaşma baskısı azaltılacak ve merkez rahatlatılacak. Kurulacak 3 yeni yerleşim alanı, dar gelirli vatandaş da dahil olmak üzere hemşehrilerimizin tamamına hitap edecek.
- İzmir Bahçeleri: İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5 yılda 10 katına çıkarılacak. Bayraklı-Turan, Hatay-Poligon, Çiğli-Kaklıç, Bornova-Ege Üniversitesi, Karabağlar-Uzundere, Gaziemir-Sarnıç, MTK-Nato ve Buca Cezaevi bölgelerine İzmirliler, “Millet Bahçeleri” rahat bir nefes alacağı yeşil alanlarına kavuşacak.
-Urla Adalar Projesi: ilçe açıklarındaki 6 adanın, üzerinde yapılaşma olmadan, doğal ortamı korunarak İzmirliler tarafından kullanımı sağlanacak.
-Teknepark Projesi: Amatör denizcilik faaliyetleri desteklenecek, tekne sahiplerinin park edecekleri yerler oluşturulacak.
-Çarpık Yapıların Elden Geçirilmesi Projesi: İzmir’in girişlerinde ve muhtelif noktalarındaki rahatsız edici görüntülerin olduğu bölgelerdeki tüm yapılar hızlı bir şekilde elden geçirilecek, düzenlenerek boyanacak.
-Planlı Şehir İzmir: İzmir’in sorunlu mevcut şehir yapılanması bütünsel bir yaklaşımla yeniden ele alınarak uygulanabilir planlarla tüm İzmirlilerin ve hak sahiplerinin ortak görüşü alınarak örnek tasarımlarla çağdaş bir şekilde yeniden yapılandırılacak.
5- İzmir tarihine sahip çıkar
Kemeraltı ve Damlacık’ın restorasyonu, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi (Tarihi Kent Merkezi): Bugüne kadar sayısız medeniyetlere kucak açan İzmir’in tarihi, yapıları ve yaşayan kültürüyle ön plana çıkarılacak. Kadifekale’den Bayraklı’ya uzanan bir alan, İzmir’in tarihi bölgesi olarak ayağa kaldırılacak, Kemeraltı restore edilecek, Yeşildere Vadisi yeniden düzenlenecek. Bu bölge tarihi bir kent merkezi haline gelecek. Kadifekale’den Agora’ya teleferik hattı uzanacak.
-Dünyanın Sayılı ve Türkiye’nin En Büyük Arkeoloji ve Medeniyetler Müzesi: İzmir’in merkezinde, kentin turizmdeki ağırlığını artıracak, katma değerini yükseltecek Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı arkeoloji ve medeniyetler müzesi yapılarak; sergilenmeyi bekleyen milyonlarca eser ziyarete açılacak.
-Tarihi Yapıların Restorasyonu: İzmir’de tüm tescilli tarihi yapılar; hamamlar, ibadethaneler, çeşmeler, evler, köprüler restore edilerek İzmir’in tarihi dokusuna ve turizmine yeniden kazandırılacak.
6-Sahne Işıkları İzmir’de hiç sönmez
-İzmir Şehir Tiyatroları: Yıllardır beklenen Şehir Tiyatroları’na kavuşmasıyla İzmir, 365 gün sanat ve kültürle iç içe yaşayacak.
-İzmir Şehir Konservatuarı: Geleceğin sanatçılarını keşfedip, kültür-sanat dünyamıza kazandırmak amacıyla kurulacak olan İzmir Şehir Konservatuvarı tüm İzmirlilere hizmet verecek. Konservatuarda Türk Müziğinden batı müziğine, danstan tiyatroya pek çok sanat dalında eğitim verilecek.
-Festivaller Şehri İzmir: İzmir yılın her günü fuar organizasyonu gerçekleştirilen bir şehir haline gelecek. Şu anki Kültürpark, festivaller alanı olacak. Kültürpark’ta eski fuar alanının nostaljisi korunarak her yıl 10 gün süren bir uluslararası festival organizasyonu düzenlenecek.
-İzmir Modern Sanat Müzesi: Dünyadaki çağdaş örneklerinde olduğu gibi şehir hafızasını geçmişten geleceğe taşıyacak bir Modern Sanat Müzesi’nin İzmir’e kazandırılacak.
-İzmir Kent Müzeleri: İzmir içerisindeki müzelerin sayısı arttırılacak. Her ilçede İzmir’in tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerinin sergilenebileceği alanlar olarak müzeler planlanacak ve hayata geçirilecek.
7-İzmir’de yaşamak şehirli olmaktır
-Kent Enstitüleri: Nitelikli gençler yetiştirilerek iş sahibi yapılacak. Gençlerimiz böylece sağlık, turizm ve hizmet sektörlerinin lokomotifi olacak. İş arayanlarla ve eleman arayanlar bu enstitüler sayesinde buluşacak.
-Kadın Eğitim, İstihdam ve İş Merkezleri: 20 bin kadınımıza iş ve eğitim imkânı verilerek hayatın her alanında olmaları sağlanacak.
-Belediye ve Üniversite İşbirliği: Üniversitelilerin ihtiyaçları belediye tarafından karşılanırken, belediyenin gerekli teknolojik ihtiyaçları da üniversitelerin desteği ile sağlanacak. Belediye öğrencilere çamaşırhaneler ve özel ihtiyaçlar, öğrenci dostu ulaşım, ve kültürel faaliyetlerde de özel imkanlar tanıyacak.
- Gençlik Merkezleri: İzmir’de her 25 bin kişilik nüfusa kapalı spor salonu olan bir gençlik merkezi, ayrıca her 50 bin nüfusa da bir kapalı yüzme havuzu yapılacak. Ayrıca İzmir merkezinde içinde olimpik yüzme havuzu, spor salonu ve kültür merkezlerini de barındıran toplamda 10 adet Gençlik Merkezi kente kazandırılacak.
-Devlet Okullarına Malzeme ve Bakım Desteği: Belediye olarak İzmir içindeki devlet okullarına, kültür sanat ve spor etkinliklerinde aktif olarak yer alabilmeleri için ihtiyaç duyduğu malzemelerin sağlanması konusunda destek sağlanacak.
-Spor Kulüplerinin Desteklenmesi: İzmir sınırları içerisinde yer alan tüm amatör spor kulüpleri her türlü branşta şartsız desteklenecek. Kulüplere profesyonel branşlarda da, yerli sporcu hassasiyeti çerçevesinde destek verilecek.
8- Şampiyonlar İzmir’den çıkar
-Atatürk Olimpiyat Stadı ve Yerleşkesi: İzmir’e mevcut Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun yerine dünyanın en modern Olimpiyat Stadı yapılacak. Stadyum yerleşkesinde ayrıca, hem profesyonel hem de amatör sporcuların faydalanabileceği bir Sporcu Sağlık Eğitim ve Ölçme Merkezi kurulacak.
-Türkiye’nin ilk veledromu: Olimpiyat Stadı’nın içinde bulunan yerleşkede olimpik standartlarda, uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir Veledrom ve Atletizm Pisti hayata geçirilecek.
9-Milano değil, Barselona değil İzmir!
-Çeşme Sağlık, Spor, Kültür ve Turizm Merkezi: İlçe uluslararası arenada bir marka ve dünyanın en başarılı kongre metropolü haline gelecek. Bölgede, sağlık ve kongre turizmi başta olmak üzere, yılın 12 ayı yaşayan bir turizm iklimi hayata geçirilecek.
-4 & 5 Yıldızlı Otel Sayısının Arttırılması: İzmir’in genelinde yatırımcılar için yeni turizm yatırım alanları sorunsuz bir şekilde planlanarak hazır hale getirilecek ve bu sayede İzmir’in 4-5 yıldızlı otellerdeki yatak kapasitesi en kısa zamanda 2 katına çıkarılacak.
-Termal Turizm Merkezleri: Bayındır, Balçova, Bergama, Çeşme, Dikili, Seferihisar ve Selçuk’ta bulunan jeotermal kaynaklarımızın sağlık turizmine kazandırılması ve buralarda bulunan modern standartlardaki yatak kapasitesinin artırılması sağlanacak.
-İzmir Uluslararası Geriatri Merkezi: Gelişmiş ülkelerin sosyal güvenlik sistemlerinin en büyük sorunlarından biri olan emekli ve yaşlıların bakımına yönelik bir Uluslararası Geriatri Merkezi’nin İzmir’de hayata geçmesi sağlanacak. Bu merkez on binlerce gence de istihdam sağlayacak.
-Evde Sağlık Hizmeti: Belediye ve ilgili bakanlıkların işbirliği ile, İzmir’deki tüm bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve engellilerimizin evde bakım hizmetinden yüzde 100 yararlanmaları sağlanacak.
10- Hayat İzmir’de güzel
-Engelsiz Şehir İzmir: Şehrin tüm alt ve üst yapısı engellilere uygun hale getirilecek. Yapılacak olan Rehabilitasyon, Eğitim ve İş Merkezleri ile engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere erişmeleri, rehabilite edilmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri sağlanacak.
-Muhtarlık Hizmet Binaları: Tüm mahallelerimizde Ege ve İzmir mimarisine uygun muhtarlık binaları yapılacak.
-Taksi Durakları: Tüm taksi durakları yenilenerek İzmir mimarisine uygun olarak kullanımına sunulacak.
-Kapalı Pazar Yerleri: Haftanın her günü farklı faaliyetler için de kullanılabilecek şekilde tasarlanacak olan kapalı pazar yerleri İzmirlilerin kullanımına sunulacak.
-Akıllı Otoparklar: Şehrin en önemli sorunları arasındaki otopark yetersizliği ne karşı, geneli yer altında inşa edilecek, işlevsel, pratik yeni otopark alanlarıyla çözülecek. Otapark kapasitesi 5 yıl içinde 80 bin araçlık potansiyele ulaşılacak.Tüm kapalı otoparklarla, yol kenarı parklarının ilk 15 dakikası ücretsiz olacak.
-Semt Polikliniklerinin Kurulması ve Etkin Hale Getirilmesi: Semt poliklinikleriyle İzmirlinin ilk sağlık hizmetini yaşadığı semtte alabilmesi sağlanacak. Belediye olarak bu polikliniklerin yapımına katkı verilecek, ilgili bakanlığın poliklinik açması teşvik edilecek.
-Buca Şehir Hastanesi Projesi: İzmir’in güney kesiminde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilecek bin 200 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin ihalesi yapılacak ve projenin takibinin gerçekleştirilecek.
-Çeşme Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi: Çeşme ilçesinde yer alan eski devlet hastanesi binasının olduğu alan “Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” olarak düzenlenecek.
-Sokak Hayvanlarının Korunması Projesi: Kentimizi birlikte paylaştığımız dostlarımız olan sokak hayvanlarının korunabilmesi için hayvan yardım hatları hizmete konulacak. Sokak hayvanları için ayrıca hayvan zabıtası ve mobil sağlık ekipleri oluşturulacak. Barınaklar, bakıma muhtaç hayvanlar için geçici adresler olarak tasarlanacak. Sağlığına kavuşan ve kısırlaştırılan tüm sokak hayvanları için asıl alanların parklar olması sağlanacak. Böylece sokak hayvanları ve kent sakinleri parkların keyfini birlikte çıkaracak.
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Galatasaray | 10 | 9 | 0 | 1 | 29 | 9 | 28 | +20 |
2 | Samsunspor | 10 | 7 | 2 | 1 | 20 | 10 | 22 | +10 |
3 | Fenerbahçe | 9 | 6 | 1 | 2 | 20 | 7 | 20 | +13 |
4 | Beşiktaş | 9 | 6 | 1 | 2 | 18 | 7 | 20 | +11 |
5 | Eyüpspor | 10 | 4 | 2 | 4 | 15 | 11 | 16 | +4 |
6 | Göztepe | 9 | 4 | 2 | 3 | 16 | 11 | 15 | +5 |
7 | Başakşehir FK | 9 | 4 | 2 | 3 | 15 | 11 | 15 | +4 |
8 | Sivasspor | 10 | 4 | 4 | 2 | 15 | 15 | 14 | 0 |
9 | Trabzonspor | 9 | 2 | 1 | 6 | 9 | 8 | 12 | +1 |
10 | Kasımpaşa | 10 | 2 | 3 | 5 | 12 | 16 | 11 | -4 |
11 | Konyaspor | 10 | 3 | 5 | 2 | 11 | 16 | 11 | -5 |
12 | Antalyaspor | 10 | 3 | 5 | 2 | 12 | 20 | 11 | -8 |
13 | Bodrum FK | 10 | 3 | 6 | 1 | 8 | 13 | 10 | -5 |
14 | Çaykur Rizespor | 9 | 3 | 5 | 1 | 6 | 16 | 10 | -10 |
15 | Gaziantep FK | 9 | 2 | 4 | 3 | 12 | 14 | 9 | -2 |
16 | Alanyaspor | 10 | 2 | 5 | 3 | 9 | 14 | 9 | -5 |
17 | Kayserispor | 9 | 1 | 3 | 5 | 9 | 15 | 8 | -6 |
18 | Hatayspor | 9 | 0 | 6 | 3 | 7 | 15 | 3 | -8 |
19 | Adana Demirspor | 9 | 0 | 8 | 1 | 9 | 24 | 1 | -15 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Erzurumspor FK | 10 | 6 | 3 | 1 | 15 | 6 | 19 | +9 |
2 | Kocaelispor | 10 | 6 | 3 | 1 | 14 | 11 | 19 | +3 |
3 | Fatih Karagümrük | 10 | 5 | 2 | 3 | 19 | 10 | 18 | +9 |
4 | Bandırmaspor | 10 | 5 | 2 | 3 | 14 | 10 | 18 | +4 |
5 | Ümraniyespor | 10 | 5 | 3 | 2 | 18 | 13 | 17 | +5 |
6 | Esenler Erokspor | 10 | 5 | 4 | 1 | 18 | 12 | 16 | +6 |
7 | MKE Ankaragücü | 10 | 5 | 4 | 1 | 15 | 11 | 16 | +4 |
8 | Iğdır FK | 10 | 4 | 3 | 3 | 15 | 10 | 15 | +5 |
9 | Boluspor | 10 | 4 | 3 | 3 | 12 | 9 | 15 | +3 |
10 | Manisa FK | 10 | 4 | 4 | 2 | 14 | 11 | 14 | +3 |
11 | Şanlıurfaspor | 10 | 4 | 4 | 2 | 17 | 17 | 14 | 0 |
12 | Keçiörengücü | 10 | 3 | 2 | 5 | 11 | 12 | 14 | -1 |
13 | Pendikspor | 10 | 4 | 4 | 2 | 12 | 14 | 14 | -2 |
14 | İstanbulspor | 10 | 4 | 5 | 1 | 13 | 13 | 13 | 0 |
15 | Amed SK | 10 | 3 | 3 | 4 | 10 | 10 | 13 | 0 |
16 | Çorum FK | 10 | 3 | 3 | 4 | 10 | 10 | 13 | 0 |
17 | Gençlerbirliği | 10 | 3 | 4 | 3 | 7 | 8 | 12 | -1 |
18 | Sakaryaspor | 10 | 2 | 4 | 4 | 13 | 17 | 10 | -4 |
19 | Adanaspor | 10 | 1 | 6 | 3 | 10 | 27 | 6 | -17 |
20 | Yeni Malatyaspor | 10 | 0 | 10 | 0 | 4 | 30 | 3 | -26 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | GMG Kastamonuspor | 9 | 6 | 1 | 2 | 18 | 7 | 20 | +11 |
2 | Sarıyer | 9 | 5 | 0 | 4 | 14 | 4 | 19 | +10 |
3 | Altınordu | 9 | 5 | 0 | 4 | 14 | 6 | 19 | +8 |
4 | Batman Petrolspor | 9 | 6 | 3 | 0 | 16 | 5 | 18 | +11 |
5 | 24Erzincanspor | 9 | 5 | 1 | 3 | 15 | 5 | 18 | +10 |
6 | İskenderunspor A.Ş. | 9 | 5 | 1 | 3 | 14 | 4 | 18 | +10 |
7 | Adana 1954 Futbol Kulübü | 9 | 5 | 3 | 1 | 15 | 10 | 16 | +5 |
8 | Beykoz Anadolu | 9 | 5 | 3 | 1 | 16 | 14 | 16 | +2 |
9 | Kırklarelispor | 9 | 3 | 2 | 4 | 10 | 8 | 13 | +2 |
10 | Fethiyespor | 9 | 3 | 4 | 2 | 12 | 15 | 11 | -3 |
11 | 1461 Trabzon FK | 9 | 3 | 5 | 1 | 10 | 10 | 10 | 0 |
12 | İnegölspor | 9 | 2 | 3 | 4 | 7 | 9 | 10 | -2 |
13 | Kepezspor FAŞ | 9 | 2 | 4 | 3 | 10 | 9 | 9 | +1 |
14 | Isparta 32 Spor | 9 | 1 | 4 | 4 | 6 | 12 | 7 | -6 |
15 | Sincan Belediyesi Ankaraspor | 9 | 1 | 5 | 3 | 5 | 14 | 6 | -9 |
16 | Karaköprü Belediyespor | 9 | 1 | 6 | 2 | 6 | 17 | 5 | -11 |
17 | Altay | 9 | 1 | 6 | 2 | 6 | 21 | 5 | -15 |
18 | Hes İlaç Afyonspor | 9 | 0 | 8 | 1 | 4 | 28 | 1 | -24 |
Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Karşıyaka | 8 | 7 | 0 | 1 | 16 | 2 | 22 | +14 |
2 | Bursaspor | 8 | 6 | 0 | 2 | 15 | 0 | 20 | +15 |
3 | Silifke Belediye Spor | 8 | 5 | 1 | 2 | 16 | 6 | 17 | +10 |
4 | Belediye Kütahyaspor | 8 | 5 | 3 | 0 | 10 | 8 | 15 | +2 |
5 | Bornova 1877 | 8 | 4 | 2 | 2 | 16 | 7 | 14 | +9 |
6 | Muş Spor Kulübü | 8 | 3 | 1 | 4 | 5 | 3 | 13 | +2 |
7 | Düzcespor | 8 | 3 | 2 | 3 | 10 | 6 | 12 | +4 |
8 | Kahramanmaraşspor | 8 | 4 | 4 | 0 | 9 | 10 | 12 | -1 |
9 | Artvin Hopaspor | 8 | 2 | 2 | 4 | 4 | 9 | 10 | -5 |
10 | Tokat Bld Plevnespor | 8 | 2 | 3 | 3 | 4 | 8 | 9 | -4 |
11 | Anadolu Üniversitesi | 8 | 2 | 4 | 2 | 5 | 9 | 8 | -4 |
12 | 23 Elazığ Futbol Kulübü | 8 | 1 | 3 | 4 | 1 | 5 | 7 | -4 |
13 | Kırşehir Futbol SK | 8 | 1 | 3 | 4 | 5 | 10 | 7 | -5 |
14 | Bulvarspor | 8 | 1 | 4 | 3 | 5 | 16 | 6 | -11 |
15 | Ergene Velimeşe | 8 | 0 | 6 | 2 | 2 | 12 | 2 | -10 |
16 | Kuşadasıspor | 8 | 0 | 8 | 0 | 6 | 18 | 0 | -12 |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
01/11/2024 | Gaziantep FK | vs | Göztepe |
02/11/2024 | Sivasspor | vs | Çaykur Rizespor |
02/11/2024 | Kayserispor | vs | Adana Demirspor |
02/11/2024 | Beşiktaş | vs | Kasımpaşa |
03/11/2024 | Konyaspor | vs | Başakşehir FK |
03/11/2024 | Bodrum FK | vs | Alanyaspor |
03/11/2024 | Eyüpspor | vs | Hatayspor |
03/11/2024 | Trabzonspor | vs | Fenerbahçe |
04/11/2024 | Samsunspor | vs | Antalyaspor |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
01/11/2024 | Boluspor | vs | Ümraniyespor |
02/11/2024 | Keçiörengücü | vs | Çorum FK |
02/11/2024 | Adanaspor | vs | Bandırmaspor |
02/11/2024 | Esenler Erokspor | vs | Şanlıurfaspor |
02/11/2024 | Kocaelispor | vs | Fatih Karagümrük |
03/11/2024 | Yeni Malatyaspor | vs | Sakaryaspor |
03/11/2024 | Erzurumspor FK | vs | Amed SK |
03/11/2024 | Iğdır FK | vs | MKE Ankaragücü |
04/11/2024 | Gençlerbirliği | vs | İstanbulspor |
04/11/2024 | Pendikspor | vs | Manisa FK |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
03/11/2024 | Altay | vs | Adana 01 Futbol Kulübü |
03/11/2024 | Batman Petrolspor | vs | Altınordu |
03/11/2024 | Beykoz Anadolu | vs | Afyonspor Kulübü |
03/11/2024 | Fethiyespor | vs | Sarıyer |
03/11/2024 | GMG Kastamonuspor | vs | İnegölspor |
03/11/2024 | Karaköprü Belediyespor | vs | 1461 Trabzon FK |
03/11/2024 | Kırklarelispor | vs | İskenderunspor A.Ş. |
03/11/2024 | Sincan Belediyesi Ankaraspor | vs | Kepezspor FAŞ |
03/11/2024 | 24Erzincanspor | vs | Isparta 32 Spor |
Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
---|---|---|---|
03/11/2024 | Anadolu Üniversitesi | vs | Artvin Hopaspor |
03/11/2024 | Belediye Kütahyaspor | vs | Kırşehir Futbol SK |
03/11/2024 | Bursaspor | vs | Kuşadasıspor |
03/11/2024 | Ergene Velimeşe | vs | Karşıyaka |
03/11/2024 | Kahramanmaraşspor | vs | 23 Elazığ Futbol Kulübü |
03/11/2024 | Muş Spor Kulübü | vs | Bornova 1877 |
03/11/2024 | Silifke Belediye Spor | vs | Bulvarspor |
03/11/2024 | Tokat Bld Plevnespor | vs | Düzcespor |