Bugun...



Libya ordusu Trablus'u tamamen kontrol altına aldı!

Türkiye destekli Libya Ordusunun Sözcüsü Muhammed Kanunu, başkent Trablus'un tamamının artık UMH güçlerine geçtiğini ve tüm idari sınırların kontrol altına aldığını duyurdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-06-2020 11:30:25 Tarih: 04-06-2020 11:12

Libya ordusu Trablus'u tamamen kontrol altına aldı!

Türkiye ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti, başkent Trablus'un kontrolünü tamamıyla sağladıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz ay, 6 yıldır Hafter'in elinde olan ve ülkenin batısının kontrol altında tutulmasında önemli bir rol sahibi olan Vatiyye Hava Üssü geri alınmıştı. Son günlerde ise, Trablus'un güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi işgalcilerden arındırılmıştı. Dün de Hafter güçlerinin elindeki Trablus Havaalanı kontrol altına alınmıştı.

 

BAŞKENT TAMAMEN KONTROL ALTINDA

Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen Libya Ordusu, bugün de başkentin tamamını ele geçirdi. Açıklama yapan Libya Ordu Sözcüsü Muhammed Kanunu, "Kahraman askerlerimiz başkent Trablus'un tamamını ele geçirdi ve tüm idari sınırlar kontrol altına alındı" dedi. Hafter güçlerinin başkentten çekilmeye başladığı bildirildi.

Türkiye'de bulunan Libya Başbakanı Sarrac, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
YUKARI YUKARI